Despre cultură și kitsch, întâlnire cu Radu Paraschivescu, Vlad Mixich si Ioan Stanomir – primul dialog al seriei “12 cărți despre lumea în care trăim”
19 February 2018
Interviuri din Oraș – Vintilă Mihăilescu
19 February 2018

CONFLUENŢE – Despre literatura română şi universală, cu prietenie!

 

Ediţia din 19 februarie 2018 a emisiunii CONFLUENŢE vă oferă un interviu, un reportaj, un dialog al ideilor, precum şi lectura unui grupaj de versuri şi a unei pagini dintr-un roman celebru.

 

Cred că generaţia 80 este o generaţie care s-a afirmat nu neapărat prin talente, nu neapărat prin o stare, cât mai ales printr-o prietenie. Generaţia 80 şi-a fundamentat existenţa pe prietenie.ˮ (Adrian Alui Gheorghe)

Valenţele prieteniei literare în cadrul generaţiei 80 vă vor fi revelate de scriitorul ADRIAN ALUI GHEORGHE, la rubrica „Scriitori la microfonˮ.

 

„Lebedele de pe Fifth Avenue este romanul lui Melanie Benjamin din 2016, care, asemenea Soţiei aviatorului a avut un traseu internaţional, în momentul de faţă cartea fiind tradusă în peste 22 de limbi.ˮ (Denisa Comănescu).

În rubrica dedicată literaturii universale, Denisa Comănescu, alături de Cristina Băzăvan, Sandra Ecobescu şi Marius Constantinescu, ne prezintă o carte ce are deja o carieră mondială.

 

Într-o lume degradată, într-o lume în care, într-adevăr, Italia era invadată de barbari, într-o lume în care Papa Grigore vorbeşte despre sfârşitul lumii, el reuşeşte să întemeieze o lume, gândind din perspectiva viitorului.ˮ (Alexander Baumgarten)

În finalul emisiunii, ALEXANDER BAUMGARTEN aduce în prim plan un tratat de secol VI, ce conturează reperele intelectuale şi spirituale specifice lui Homo Europaeus.

 

Constantin Cristian Bleotu, Eugen Lucan şi Oana Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIŢIE PLĂCUTĂ!