A apărut un nou nr. al ziarului Viața medicală! – Visuri, speranţe, nazuinţe
11 May 2018
Ai fost diagnosticat cu diabet? Iată care sunt semnalele de alarmă trimise de piciorul tău
14 May 2018

Congresul Internațional – Chimia pentru Patrimoniul Cultural (ChemCH), a 5-a ediție, se va desfășura la București

În primele zile ale lunii iulie va avea loc, la București, Congresul de chimie pentru patrimoniul cultural – ChemCH, organizat de Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie.
Din 2010 ChemCH promovează dialogul cu privire la rolul chimiei în studiul patrimoniului cultural, fiind organizat la fiecare 2 ani de Grupul de Chimie pentru Patrimoniul Cultural (Working Party on Chemistry for Cultural Heritage) din EUCheMS. Cu acest prilej, se reunește o comunitate interdisciplinară de chimiști, fizicieni, biologi, conservatori, restauratori, arheologi în vederea unei abordări moderne a patrimoniului cultural.
Prima ediție s-a desfășurat la Ravenna, sub organizarea  profesorului Rocco Mazzeo, coordonatorul singurului master internațional de chimie pentru patrimoniu cultural. Următoarele ediții au fost la Viena, Istambul și Bruxelles.
România este reprezentată de Societatea Română de Chimie în acest grup internațional care și-a propus ca obiectiv promovarea științelor chimice și moleculare în domeniul științei patrimoniului.
Interviu cu dr. Elena Badea – director de proiect, coordonatorul grupului care se ocupă de materialele de patrimoniu din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie sucursala Institutul de Pielărie și Încălțăminte
Realizator Mihaela Ghiță