AntareSFest, ediție specială
16 October 2020
Dimensiunea științifică a artei: Aura Bălănescu – Cea de a treia stare a minții – aproape întreaga noastră realitate a ajuns să fie intermediată de tehnologie ep.1
19 October 2020

CONSULTAȚII – World Food Day 2020 (16 octombrie)

Risipa de alimente este o problemă mondială, care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. La nivel mondial sunt aruncate anual 1,3 miliarde de tone de alimente, reprezentând o treime din cantitatea totală de hrană destinată consumului uman. La nivelul UE, pierderile și risipa de hrană sunt estimate la 100 milioane de tone pe an, adică aproape 180 de kg pe cap de locuitor. Peste 40% din alimentele risipite în fiecare zi sunt identificate la nivelul gospodăriilor, în timp ce la nivelul comercianților cu amănuntul este vorba de pierderi de doar 5 procente. În România, se aruncă anual circa 250 de kg de alimente/locuitor, (peste media europeană) în timp ce aproape 5 milioane de persoane trăiesc la limita sărăciei și au dificultăți în asigurarea hranei. Alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane. Pornind de la acest concept, Adunarea Generală ONU a decis în 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentației în data de 16 octombrie. În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de țări, iar la noi, este marcată din anul 2016. Sloganul ales de specialiști anul acesta este Grow, nourish, sustain. Together. Our actions are our future.


World Food Day 2020. Totul despre alimentație: de la alimentația sănătoasă la risipa de alimente; de la rolul florei intestinale în păstrarea sănătății organismului la bolile produse de alimente. Aflați perspectiva specialistului din interviul realizat cu Corina Zugravu, medic primar în nutriție și igiena alimentației, conferențiar la UMF “Carol Davila” din Capitală, duminică, de la ora 14.30, într-o nouă ediție a emisiunii CONSULTAȚII. Realizator Marilena Frâncu.