DILEMA VECHE LA TIMPUL PREZENT – O singură noapte
22 September 2016
Florin Iaru: “Avem o societate de analfabeți funcționali cu diplomă”
22 September 2016

Cu cărțile deschise – spectacol-lectură în nocturnă

Prima întâlnire din seria Cu cărțile deschise din această stagiune a Teatrului Evreiesc de Stat va avea loc într-un cadru special, cel al Bibliotecii Metropolitane în contextul mai larg al evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”. Așadar, vă invităm din nou la un spectacol-lectură în nocturnă, o avanpremieră a unui spectacol aflat în pregătire la Teatrul Evreiesc de Stat.

Vă invităm să fiți alături de noi la un spectacol-experiment, care vă prezintă una din piesele cunoscutului dramaturg israelian Hillel Mittelpunkt -Varșovia: ghid turistic.

În lectura actorilor Teatrului Evreiesc de Stat și cu viziunea regizorului Eugen Gyemant, piesa Varșovia: Ghid turistic este o comedie dulce-amară ce amintește de filmele pasionale ale lui Almodovar, despre relația de ură și iubire dintre noi și trecutul nostru, dintre noi și părinții noștri.

O călătorie de afaceri într-un oraș rămas parcă în alte vremuri se transformă într-un uragan emoțional, care scoate la suprafață toate reproșurile și adevărurile pe care o mamă și un fiu au să și le spună și pe care le-au adunat în cincizeci de ani – un cocktail de nostalgie și pasiune dezlănțuită, din care nu putem ieși decât transformați și, poate, puțin purificați” (Eugen Gyemant).

Cunoscut dramaturg israelian, Hillel Mittelpunkt s-a născut în Israel în 1949. După studii de teatru la Universitatea din Tel Aviv, Mittelpunkt se dedică unei cariere dramaturgice de succes, activând ca writer-in-residence la Teatrul din Beersheba, ulterior lucrând pentru Teatrul Municipal din Haifa. Dintre cele mai importante piese ale sale, menționăm: Driver-Painter, Gorodish sauThe House Mother.

Spectacolul-lectură, după un concept de Lect. Dr. Camelia Crăciun, prezintă fragmente din piesa Varșovia: Ghid turistic, în traducerea Sondrei Silverston și în regia lui Eugen Gyemant. Din distribuţie vor face parte: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudi Rosenfeld și Viorica Bantaș.

Vă invităm la o întâlnire cu teatrul lui Hillel Mittelpunkt, dar și cu proiectele noastre în lucru, în 24 septembrie 2016, la Biblioteca Metropolitană (Str. Tache Ionescu, nr. 4), începând cu orele 23.30.

Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.313.736!