CONSULTAȚII – 15 SEPTEMBRIE 2019
15 September 2019
Pastila antistres – DESPRE AMÂNARE
17 September 2019

Dimensiunea stiintifica a artei – FUSION la Ars Electronica partea I

Saint Machine, unul din cei 4 artiști participant la FUSION – reziențe artistice în institute de cercetare, ediția 2018, a fost prezent cu lucrarea I, Human la festivalul Ars Electronica, desfășurat la Linz în perioada 5-9 septembrie 2019.

I, Human, s-a născut din colaborarea între Saint Machine și Marian Zamfirescu, cercetător la CETAL (Centrul de Excelență pentru Tehnologii Avansate cu Laser) de la Măgurele, colaborare facilitată de proiectul FUSION, finanțat de Fundația9 în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Conceptual, lucrarea se bazează pe coerența luminii laser, laserul este coerent atunci cânt toți fotonii care pleacă din sursă sunt coerenți ca niște soldați care pleacă în pas de marș. ”Pentru mine, coerența  înseamnă empatie, nevoia de a simți starea celuilalt, de a simți că starea ta emoțională ajunge la celălalt.  Am dezvoltat ideea așa am ajuns la investigarea unor subiecte precum ”deep learning” și ”swarm intelligence”. În acest moment dezvoltăm o aplicație de analiză a statusului emoțional pentru un grup de utilizatori folosing codul OpenFace. În afară de Marian Zamfirescu de la CETAL, care a coordonat toată implementarea tehnică, colaborez cu doi programatori, Sorin Olexiuc si Alexandru Florin Vartic si un inginer electronist, Radu Mititelu.” Saint Machine

Credit foto: Tom Mesic

Interviu cu Saint Machine

Realizator Mihaela Ghiță