Ce este fantasticul? (partea a III-a)
29 May 2020
Buletin Cosmic nr. 77
29 May 2020

Dimensiunea științifică a artei: Horea Avram – ep. 5 Despre viitor

Invitatul din această săptămână este Horea Avram – istoric de artă, cadru didactic la Facultatea de teatru și Film a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. A obținut doctoratul cu tema Istoria artei și comunicațiilor la Universitatea McGill din Montreal. Studiile sale sunt îndreptate către arta noilor media, perormance multimedia și tehnologie și cultura vizuală. Publicațiile sale includ  “Augmented Reality”, “Regimul vizual al spațiului augmentat, ”Enciclopedia Esteticii apărută la editura Oxford University în  2014;  ca să citez doar câteva titluri. De asemenea este autor de eseuri publicate în numeroase reviste internaționale, dar și reviste românești de specialitate, precum: Arta sau Idea. Arta + societate.

Din anul 1996 este curator independent și a organizat expoziții pentru Centrul InterAcces Electronic Media Arts din Toronto, Muzeul de artă Contemporană din București, Society for Arts and Technology [SAT] Montreal, Spațiul Intact din Cluj și nu în ultimul rând expoziția românească de la Bienala  Veneția din anul 1999.

Interviu cu Horea Avram – istoric de artă, cadru didactic la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Teatru și film.

Realizator Mihaela Ghiță