Kaspersky şi Salvaţi Copiii România susţin educaţia digitală a elevilor!
26 November 2019
Cultură, Sănătate mintală și Vindecare spirituală în context global
27 November 2019

Dimensiunea științifică a artei – Kinema ikon de la filmul de 16 mm la realitatea virtuală

La Rezidența BRD Scena9 din strada I.L.Caragiale nr.34 mai poate fi vizitată expoziția Kinema ikon: films 1970-2020, o retrospectivă a activității acestui grup de artiști, începând cu anii ’70, când a fost creeat, până în zilele noastre. Mai mult decât atât, pe lângă retrospectiva cu valoare de arhivă sunt expuse lucrări recente ale artișilor contemporani care lucrează cu imagine video, realitate virtuală, sunete electronice, obiect sau instalații, lucrări care au la bază sau sunt inspirate de imaginile video din arhiva Kinema Ikon din perioada 1970-1990.

În perioada 8 noiembrie – 6 decembrie 2019, kinema ikon, cel mai longeviv grup de artă experimentală din România expune la București, într-o expoziție co-produsă de Rezidența BRD Scena9 și finanțată de Fundația9: kinema ikon: films / 1970-2020.

Expoziția este curatoriată de Călin Man artist new media, membru al grupului Kinema ikon, prolificul grup de artiști din Arad.

Fondat în 1970 ca atelier multimedia la Școala de Artă din Arad, grupul Kinema Ikon este unul dintre principalii promotori ai artei digitale la noi în țară. Cele peste 200 de filme produse de grupul KI sunt piesele unui puzzle a cărui imagine finală este mereu alta, în funcție de felul în care piesele sunt așezate.

De această dată, cu un an înaintea jubileului, Kinema Ikon propune o expoziție pseudo retrospectivă în care filmele sunt revizitate și regrupate în instalații multimedia.

Pentru ca pachetul promoțional să fie complet, a fost publicat un catalog exhaustiv: Kinema Ikon: films și un stick usb cu aplicația OST’n’ReST.

https://issuu.com/kinema-ikon/docs/ki50-films
kinema ikon : films / 1970-2020Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, a…

Interviu cu Suzana Dan managerul Rezidenței BRD Scena9

Realizator Mihaela Ghiță