Într-o lume fantastică…
19 March 2021
Buletin cosmic – Boosterul B1051 a devenit veteranul flotei de lansatoare Falcon 9
19 March 2021

Dimensiunea științifică a artei: Peter Gate – Dorim să observăm care este efectul sunetelor de diferite frecvențe asupra celuleor vii

 

Care este efectul sunetelor de diferite frecvențe asupra celuleor vii? O întrebare pe care și-a adresat-o Peter Gate artist și muzician experimentator la care dorește să găsească răspunsul în cadrul rezidențelor artistice Fusion AIR ediția 2021. El va colabora cu Marian Zamfirescu, dr. în fizica laserilor, cercetător la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Laserilor Plasmei și Radiațiilor.

În cadrul proiectului Fusion AIR patru artiști vor colabora cu 4 cercetători din tot atâtea institute de cercetare și în urma unui stagiu care va dura o lună, timp în care ideile inițiale oferite de ambele părți vor intra în creuzetul unui brainstorming, vor rezulta patru lucrări ce vor fi expuse în cursul lunii iunie.

Peter gate și Marian Zamfirescu dr. in fizica  laserilor, formează  echipa care se va prezenta în această seară, începând cu ora 19:00  pe paginile de facebook Qolony, Radio România Cultural și Institutul Francez din România.  

Fusion AIR este un proiect cultural ințiat de Asociația Qolony și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Interviu cu Peter Gate, antropolg, muzician experimentator

Realizator Mihaela Ghiță