Pastila antistres – Ce alegi? Singurătate sau solitudine?
19 October 2021
PORTRET: Victor Babeş – eminent microbiolog, autorul primului tratat de bacteriologie din lume
19 October 2021

Dimensiunea științifică a artei: Sebastian Moldovan – Spacetime’s a wastin’ ep. 2

Acum 3 ani, o mașină l-a accidentat, într-o noapte, când mergea cu bicicleta pe șosea. Momentul coliziunii și procesul de recuperare sunt la baza unora dintre lucrările prezentate în expoziția Spacetime’s a wastin’ semnată Sebastian Moldovan.

Galeria Gaep, unde, apropos, mai puteți vizita expoziția până în 6 noiembrie, așadar, galeria se află într-o casă de secol 19, de pe strada Plantelor, din București. Cobori la subsol, practic în beciul casei, în care ești întâmpinat de o sumedenie de plante și o rețea labirintică de țevi, din care se aude o muzică, în surdină și ușor distorsionat, la fel cum percepe el sunetele, cu urechea stângă, după accidentul suferit.

SPACETIME’S A WASTIN’

11 septembrie – 6 noiembrie 2021

Gaep: Strada Plantelor 50, București

Sebastian Moldovan (născut în 1982, trăiește și lucrează în București) a studiat Pictura la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Lucrările lui au fost expuse, printre altele, la Rezidența BRD Scena9 (București, 2020), Bienala Art Encounters (Timișoara, 2017), Muzeul Național Georgian (Tbilisi, 2016) și cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția (Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică, 2013). Spacetime’s a Wastin’ este cea de-a treia sa expoziție personală la Gaep, după The Uncanny Within (2017) și / and / You Never Know What’s Off (2015).

 

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021. 

Foto credit, prin amabilitatea Galeriei Gaep.

Interviu cu Sebastian Moldovan, artist.

Realizator Mihaela Ghiță