PORTRET: Jacques-Yves Cousteau şi tainele adâncurilor
11 June 2021
CONSULTAȚII – 13 IUNIE 2021 – „Traista cu sănătate”
12 June 2021

Dimensiunea științifică a artei: Vernisajul expoziției Fusion AIR – Structuri convertibile. ”Transdisciplinaritatea este o necesitate în lumea de azi.” Olivia Nițiș

 

Astăzi și mâine, 11 și 12 iunie la galeria /SAC @ MALMAISON, începând cu ora 14:30, până seara la 20:00, are loc vernisajul expoziției Fusion AIR – Structuti convertibile, eveniment care încheie proiectul Fusion AIR – rezidențe artistice în institute de cercetare.

Olivia Nițiș, curatoarea expoziției Structuri convertibile vorbește despre necesitatea transdisciplinarității și despre un nou tip de discurs care se creează între artiștii contemporani și mediul de cercetare din institute.

Proiectul Fusion AIR – rezidențe artistice în institute de cercetare a adus împreună 4 artiști și cercetători din 4 institute de cercetare, care au lucrat și experimentat împreună rezultând 4 lucrări artistice. Cei 4 artiști sunt: Aura Bălănescu, Ciprian Ciuclea, Floriama Cândea și Peter Gate. Ei au colaborat cu cercetători de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

Fusion AIR – rezidențe artistice in institute de cercetare este organizat de asociația Qolony și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Interviu cu Olivia Nițiș, curatoare

Realizator Mihaela Ghiță