Cum ar fi fost povestea Cenușăresei dacă ar fi fost spusă de pantoful prins în smoala de pe treptele castelului?
4 February 2021
Timpul prezent în literatură – Svetlana Cârstean: “Am conștientizat că totul se transforma în limbaj“
5 February 2021

Editura RAO lansează Stăpânul jocului, Danny Tobey

„O poveste care ține cititorul într-o stare constantă de suspans… un thriller cu o intrigă excelentă.“
Booklist
„Tobey reușește să captureze atmosfera apăsătoare a jocului și atractivitatea lui care crează dependență unor personaje deja pline de defecte. “
The Guardian
Charlie și prietenii lui se alătură unui joc video neobișnuit, creat de hackeri și controlat de un sistem care folosește inteligența artificială și care se prezintă sub numele „Dumnezeu“. Să ucidă o hidră și să deseneze o pentagramă însângerată pentru un zeu grec par activități inofensive la început. Dar apoi apar mesajele de amenințare. Bătăușii liceului primesc ceea ce merită. Profesori și părinți sunt demascați în ipocrizia lor. Iar comportamentul concurenților îi poartă pe aceștia către egoism și autodistrugere. Dar tot ceea ce fac este înregistrat, iar „Dumnezeu“ amenință să le dezvăluie secretele dacă încearcă să părăsească jocul. Sarcini care par nevinovate au consecințe fatale. Cine altcineva mai participă la joc și cât de departe vor merge pentru a câștiga? Dacă pierzi jocul, îți poți pierde viața!
Născut în Texas, DANNY TOBEY a absolvit Harvard College și Yale Law School. În timpul studiilor, a scris pentru revista de umor The Harvard Lampoon și a obținut Premiul „Edward Eager“, fiind considerat cel mai creativ scriitor al publicației. În prezent, este asociat al unei firme de avocatură în cadrul căreia reprezintă interesele medicilor și ale spitalelor. Este expert în inteligența artificială.