A murit fizicianul Stephen Hawking
14 March 2018
Profesorul Alexandru Pesamosca, ”îngerul copiilor”
14 March 2018

Gala MERITO premiază profesorii exemplari, aceia care schimbă Romania în bine

 
Joi de la ora 17:30 la Hotel Mariott, va avea loc Gala MERITO care va premia 11 din dei mai buni profesori și educatori din țară. Gala MERITO, aflată la cea de a III-a ediție este organizată de Fundația Romanian Business Leaders sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, moment de recunoaștere a Excelenței în Educație și de mulțumire publică a celei de-a III-a generații de profesori valoroși MERITO.
Profesorii premiați au fost selectați din 300 de nominalizări din toată țara și în urma unei selecții făcute de membrii Fundației Romanian Business Leaders implicați în acest proiect au rămas cei 11 laureați. 
Proiectul MERITO – Gala profesorilor a fost fondat în anul 2015 la inițiativa Măriucăi Talpeș pentru identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare la firul ierbii fără să-i știe nimeni și care devin modele pentru elevii lor.
Pe termen lung, proiectul își propune creșterea aprecierii publice pentru meseria de profesor. Și asta pentru că discursul public despre învățământ și breasla profesorală se compune preponderent din exemple negative.
 
Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este că România să devină o țară mai bună pentru business-ul responsabil și, în felul acesta, pentru toți românii.

Comunitatea Romanian Business Leaders numără peste 300 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape doi ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.

Interviu cu Cosmin Chiriță managerul proiectului MERITO
Realizator Mihaela Ghiță