Mircea Cărtărescu: ”Niciodată în istoria noastră națională, artiștii nu au fost văzuți așa cum ar trebui să fie văzuți de către o națiune civilizată”
14 January 2022
Simion Bogdan-Mihai – cobzar, doctor lăutar: “De Ziua Culturii Naționale, le doresc românilor să încerce să caute mai mult adevărul”
15 January 2022

Hanul Solacolu, monument istoric situat pe Calea Moșilor din București a reintrat în proprietatea Primăriei Capitalei

Foto: wikipedia

Hanul Solacolu, monument istoric situat pe Calea Moșilor din București a reintrat în proprietatea Primăriei Capitalei, Nicușor Dan anunțând, recent, că a fost finalizată procedura de expropriere și că, în curând, vor începe lucrările de punere în siguranță a clădirii.

 

Povestea Hanului Solacolu de pe Calea Moșilor din Bucuresti este veche de peste 160 de ani. Clădirea fost construită în 1859, anul Unirii Principatelor, de către niște negustori veniți din Bulgaria. A fost, de fapt, o fabrică de produs paste făinoase, dar i-a rămas numele de Hanul Solacolu. Iar astăzi a ajuns o ruină. Despre Hanul Solacolu, despre Hotelul Concordia și alte clădiri de patrimoniu care ar putea avea șansa de a fi salvate, a stat de vorbă cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, Anca Mateescu. La GPS CULTURAL.