Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situației școlare la finalul semestrului I
11 January 2021
Cărțile și lectura în era tehnologiei
15 January 2021

I Clasă – Despre redeschiderea școlilor în 8 februarie, despre educație acum și în viitorul apropiat

 

 

Majoritatea școlilor vor relua cursurile față în față din 8 februarie, dacă evoluția situației epidemiologice se va păstra în tendințele actuale. Vorbim despre acest subiect cu Marin Popescu, Inspector Școlar General în Inspectoratul Județean Timiș.

Reluarea cursurilor în format fizic este și ceea ce-și doresc si respondentii unui studiu realizat recent de Salvați Copiii. Ancheta arată de asemenea că e nevoie de regândirea programei școlare și de măsuri de recuperare a materiei.

Există încă tineri și copii pasionați de carte, și care își impărtășesc dragostea pentru lectură cu ajutorul tehnologiei. O cunoaștem azi pe Dariana Muntean, o adolescentă care încă din școala generală vorbește despre cărti și lectură pe canalul ei de youtube.

Ieri, 15 ianuarie am sărbătorit ziua culturii naționale. Vorbim despre educație într-un moment important al istoriei noastre cu Ștefania Dinu, director adjunct al Muzeului Național Cotroceni.

Și aflăm în câte zile am putea face azi ocolul pământului de la managerul cultural Daniela Mișcov, care le propune celor mici un atelier online de geografie si lectură la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Azi la I Clasă, cu Lidia Laic.