„Adolf H. Două vieți “– două destine ale aceluiași om și o discuție despre problema răului și a responsabilității individuale, plecând de la un roman remarcabil semnat de Eric Emmanuel Schmitt
29 January 2018
Lansare Carnete de război de Grigore Romalo
30 January 2018

În culisele vieții de scriitor, cu Ana Maria Sandu și Gabriela Adameșteanu, la Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de Miercuri invită publicul pe 31 ianuarie, de la ora 19.30, la Rezidența BRD Scena9 – Hotspot Cultural BRD, să descopere culisele lumii scriitorilor prin intermediul celor două invitate, două scriitoare din generații diferite, două jurnaliste, două tipuri de lucidități. Scriitoarea și jurnalista Ana Maria Sandu va discuta față în față cu Gabriela Adameșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți, traduși și citiți autori români contemporani atât în țară, cât și în străinătate, o expertă a radiografiilor lumii în care am trăit și încă mai trăim.

Căutăm constant să aducem la Rezidența BRD Scena9 tot ce este relevant, ce e nou sau pe care încă simțim nevoia să îl aducem în dezbatere. Ori, pur și simplu, să invităm oameni care pot veni cu o nouă perspectivă asupra unor subiecte pe care le luăm de-a gata. Sperăm că dialogul propus de cele două invitate să apropie publicul de lumea cărților și a autorilor români”, declară Georgiana Nica, Junior Brand Manager, BRD – Groupe Société Générale.

O să vorbim la Intersecțiile de Miercuri despre lumea literară a anilor ’80, despre statutul scriitoarei, despre cum reușeai să scrii și să publici fără să faci compromisuri. Despre cărți și ce pot salva ele din ce ne e dat să trăim într-o viață“, anunță Ana Maria Sandu, scriitoare și redactor la revista Dilema Veche.

Din martie 1990 numele Gabrielei Adameșteanu se leagă de cel al publicatiei Revista 22. A scris literatură, publicistică și memorii. Este una dintre vocile cele mai puternice ale prozei românești și una dintre vocile lucide ale jurnalismului nostru de după revoluție.

***

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, poetul Florin Iaru, antropologul Vintilă Mihăilescu.