Târgul de carte de la Frankfurt 2021
24 October 2021
Christine Angot este laureata Premiului Médicis, ediția 2021, pentru romanul Le Voyage dans l’Est/ Călătorie în est, în pregătire la Polirom
27 October 2021

Lecturile orașului: “Gobi și eu. Un om, un câine, un maraton: o poveste adevărată” de Dion Leonard (Polirom)

La Lecturile orașului, despre oameni și căței. Despre cine salvează de fapt pe cine. Despre cum privirea și devotamentul unui cățel poate pune în mișcare o lume întreagă. O poveste din zilele noastre, cât se poate de adevărată.
De la Editura Polirom: “Gobi și eu. Un om, un câine, un maraton: o poveste adevărată’ de Dion Leonard. Traducerea: Tudor Călin Zarojanu.
Dion Leonard este ultramaratonist si speaker motivațional. Alerga la un maraton extrem de solicitant în deșertul Gobi, întrecându-se pentru podium și cu un român, angajat al ISU Botoșani, când o cățelușă apărută de nicaieri i se alătură. Si alearga cu el, fără să se oprească, fără mâncare, bând apă din pârâuri și bălți, trei zile. Peste 100 km.
Sigur că se leagă o frumoasă prietenie, dar să aduci un câine din China în Marea Britanie este o misiune aproape imposibilă. Dar până la urmă, cu multe aventuri și o mobilizare fabuloasă, Dion reușește. Este o carte cu mult suspans, aproape ca un thriller pe alocuri.
 
Un reportaj de Anamaria Spătaru