Avem prima imagine a unei găuri negre!!
11 April 2019
Buletin cosmic
17 April 2019

Marea lume mică – arhitectura pe înțelesul tuturor

Prin rubrica Dimensiunea științifică a artei vă invităm la lansarea cărții ”Marea lume mică”, scrisă, ilustrată și pusă în pagină de 3 arhitecți: Alexandra Mihalciuc – autoarea textului, Alexandra Culescu – ilustrator și Andrei Tache cel care a făcut designul de carte și punerea în pagină.

Evenimentul va avea loc joi 18 aprilie la sediul Ordinului Arhitecților din România (Casa Ion Mincu de pe strada Arthur Verona nr.19) și este organizat de Asociația Art Conservation Support. Cartea este o cea mai recentă apariție a editurii ACS.

Marea lume mică, se adresează copiilor dar deopotrivă părinților pentru a înțelege ce este arhitectura, prin intermediul poveștilor cu tâlc despre valori precum: perfecțiunea, armonia, tradiția. Este o carte rezultată în urma unei cercetări antropologice, călătorii la pas și pe bicicletă prin România profundă a zilelor noastre întreprinse de Alexandra Mihailciuc timp de mai mulți ani.

”Cartea îşi propune să fie “Micul prinţ” al arhitecturii, un volum care pleacă de la forme ca pretext pentru a vorbi despre teme mai mari cum ar fi: comunitatea, raportul de vecinătate, faţadă, curtea, istoria locului, raportul de scară între obiecte, viziunea de ansamblu asupra spaţiului, relaţia interior-exterior/public-privat, relaţia om-casa, teme care ţin de lumină, culori şi texturi intersectate cu panseuri care din viaţa poetică, artă şi întrebări fundamentale. O parcurgere uşoară a unor teme mari.”  Anca Dina, coordonatoarea editurii ACS.

Interviuri cu: Alexandra Mihalciuc – autoarea textului, Alexandra Culescu – ilustrator și Anca Dina, coordonatoarea editurii ACS.Realizator Mihaela Ghiță