Născut în România: China sau despre supraviețuirea prin milenii, cu prof. Florentina Vișan
12 January 2021
Născut în România cu expertul neonatolog și psihologul Georgeta Sultana
23 January 2021

Născut în România: Invitată, scriitoarea şi jurnalista Elsa Dorval Tofan

Invitată, scriitoarea şi jurnalista Elsa Dorval Tofan, conferenţiară în cadrul catedrei de geografie culturală a Universității din Québec (Montréal), infirmieră de spital în Montréal, specialistă în naturoterapie
A emigrat în Canada în 2003 pentru că în România i se părea că lucrurile nu merg în direcția bună, că toate speranțele din anii 1990 s-au năruit. Şi-a resetat, cum spune, toată viața, a luat-o în jos, ca să poată urca. S-a stabilit la Montréal, a început prin a lucra într-un mic magazin unde se vindeau plante medicinale. Apoi studii, muncă multă, dar a reuşit.
Elsa Dorval Tofan a absolvit în Quebéc, Montréal Colegiul de Medicină Uşoară, specialitatea naturoterapie şi igiena globală pe care a practicat-o în farmacie; este absolventă a Universității din Québec, Montréal, facultatea de ştiințe sociale, conferențiar şi corector la catedra de geografie culturală a aceleiaşi universități. A urmat cursurile Şcolii de Infirmieri, iar în prezent este infirmieră de spital. Se numără printre membriii fondatori ai Asociației Scriitorilor Români din America de Nord, scrie poezie şi reportaj.
Multe preocupări, cum avea şi în România, unde o vreme a predat în județul Brașov, a făcut marketig dupa 1990, management şi vînzări, Școala de jurnalism BBC în 1996, secretar de redacție la Transilvania Expres Braşov şi multe altele.
În 2018 a publicat primul volum de poezie, “Lansare de promisiuni”, iar în 2020 i-au apărut la editura Creator din Brașov cartea de poeme “Antimetafore” şi şi cea de proză, “Pozitiv la pătrat”.
Despre viața sa noncoformistă şi curajoasă ne vorbeşte la Născut în România.
Realizator Georgeta Drăghici