Narcisa Pheres, unul dintre cei mai renumiți creatori de bijuterii din lume, la Născut în România duminică, 3 iulie, ora 18:00
3 July 2022
Născut în România: Invitată, dansatoarea, coregrafa și artista vizuală Cătălina Gubandru – duminică, 10 iulie, ora 18:00
9 July 2022

Născut în România – Subiecte rurale și obiecte agricole reinterpretate de Dan Vezentan, sâmbătă 9 iulie, ora 18:00

Dan Vezentan a urmat studii de artă, încă din liceu. După finalizarea cursurilor la Universitatea Națională de Arte București, artistul și-a dedicat timpul și interesul, fotografiei publicitare.
După circa 10 ani de activare în spațiul fotografiei de promovare de produs sau serviciu, Dan Vezentan se reîntoarce cu tot sufletul către creația artistică analizând vizual și reinterpretând, printre altele, obiecte cunoscute în vremea copilăriei sale la Seini, în județul Maramureș. 
Artist conceptualist, Dan Vezentan, încarcă cu semnificații puternice și valoroase, instalațiile sale care pornesc din lumea agricolă sau din cea industrială. Materialele naturale, dar și cele neconvenționale  ajung să comunice, în egală măsură în lucrările sale artistice, de altfel, extrem de diferite.
Convorbirea cu creatorul Dan Vezentan sub auspiciile ”Născut în România”, de duminică – 9 iulie 2022  este una axată pe câteva direcții esențiale. Mediul copilăriei în Seini, apoi, cel de formare artistică la București și nu în ultimul rând, analiza unor lucrări, toate acestea vor constitui pași importanți în înțelegerea concepției despre artă a lui Dan Vezentan.
Reluare din 23 ianuarie 2022.
 
credit foto: Dan Vezentan

Realizatoare Roxana Păsculescu