BULETIN COSMIC
3 October 2018
Scriitorul Eugen Cadaru, un premiant la RomCon
4 October 2018

Nobelul de anul acesta pentru chimie – ”un premiu pentru ce înseamnă să gândești în afara tiparelor”

Doi americani – Frances H. Arnold și George P. Smith – alături de un britanic – Sir Gregory P. Winter – sunt cei trei laureați ai premiului Nobel pentru chimie de anul acesta, acordat pentru descoperiri din domeniul biochimiei.
Anunțul a fost făzut astăzi, la ora 12.45, ora României, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Academiei Regale de Științe a Suediei.
Dr. biochimie Florin Oancea, director științific al ICECHIM a explicat în direct la emisiunea Știința în cuvinte potrivite de astză, 3 octombrie a.c., importanța și semnificația acestui premiu
Vineri, 5 octombrie, Comitetul Nobel pentru pace de la Oslo va anunța laureatul sau laureații premiului pentru pace de anul acesta, urmând ca luni, 8 octombrie, la Stockholm să se anunțe premiul în științe economice în memoria lui Alfred Nobel.
În urma unei decizii a Academiei Suedeze, afectată de un scandal sexual, premiul Nobel pentru literatură nu va fi acordat nimănui anul acesta, urmând ca în 2019, ca o compensare, să fie selectați doi laureați.