Martie – Luna fetelor din cărțile pentru copii!
4 March 2021
Timpul prezent în literatură – Moni Stănilă: “E marea mea plăcere să risc în literatură“
5 March 2021

„Oriunde, Oricând, Oricui” – vocea colectivă a adolescentelor din România împotriva abuzului

„Oriunde, Oricând, Oricui”, o carte care își propune și reușește să demonstreze că vocile tinerilor din România sunt puternice și pot fi auzite, va fi lansată de Curtea Veche Publishing și Girl Up România.

În acest weekend, pe 6 și 7 martie, volumul va fi lansat online printr-o serie de evenimente și ateliere pe tema hărțuirii stradale, egalității de șanse și a literaturii feministe.
Evenimentele se vor desfășura LIVE pe platforma Zoom. Accesul va fi gratuit, în baza înscrierii în prealabil prin următorul formular: http://bit.ly/387zG0V.

Inițiativa de social media „Oriunde, Oricând, Oricui”, demarată de un grup de liceeni în septembrie 2019, își propune să elimine stigmatul violenței de gen și să amplifice vocile tinerilor din România care au fost victime ale abuzului. Acum, sub forma unei cărți, apărută la Curtea Veche Publishing și a unei cereri de ajutor adresate politicienilor, polițiștilor, jurnaliștilor, vecinilor, părinților, profesorilor, colegilor de clasă și copiilor, mesajul lor este foarte clar: violența de gen este profund înrădăcinată în țara noastră și este responsabilitatea tuturor să ajute la combaterea ei.

„Această țară nu își ascultă femeile și fetele.“ Aceasta a fost propoziția care a răsunat în fața Ministerului Afacerilor Interne după evenimentele tragice de la Caracal, din iulie 2019. Făcea parte dintr-un discurs scris și citit de un grup de liceeni cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani – un discurs care, în următoarele luni, urma să apară pe posturile TV și în reviste, să fie citit în fața a 229 de deputați în Parlamentul României, să ajungă la Familia Regală a României și apoi să fie ascultat la nivel internațional, la conferințe și nu numai.

Volumul „Oriunde, Oricând, Oricui” poate fi achiziționat de pe site-ul curteaveche.ro și în curând din librăriile din țară.