Modele ale fantasticii (partea I)
24 January 2020
REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
25 January 2020

Pastila antistres – Nu îmi place cum arăt!…Sunt defect! …sau, altfel spus despre Tulburarea dismorfică corporală

Una dintre problemele cu care clienții mei vin în cabinet este cea referitoare la nemulțumirea legată de modul în care ei arată. Aceasta nemulțumire este uneori bine ascunsă în spatele unor situații care fac referire la stres, evitarea contextelor sociale,  greutatea de a comunica sau la stimă de sine scăzută. Ca terapeut, sunt atentă la nevoia sau cauza care generează o situație sau un simptom și urmăresc atentă parcursul poveștilor clienților mei. Un detaliu fin, o afirmație, un gest – toate mă conduc către rădăcina problemei care adesea este aceasta – NU ÎMI PLACE CUM ARĂT! SUNT DEFECT/DEFECTA! SUNT IMPERFECT/IMPERFECTĂ! 

În spatele acestor afirmații descopăr foarte multă suferință, foarte multă durere emoțională. Dar clienții mei nu știu că aceasta suferință are un nume – este de fapt un diagnostic – TULBURARE DISMORFICĂ CORPORALĂ sau DISMORFOFOBIE.

……..

O zi frumoasă vă doresc!

Cu bine!

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut 

și coordonată de Mihaela Ghiță

Detalii pe: https://www.authenticmind.ro/