Dilema veche la Timpul prezent – Mai avem răbdare?
4 March 2021
Exploratoarea Uca Marinescu plănuiește o nouă expediție, de această dată în Tibet
5 March 2021

Portret muzical Ilinca Dumitrescu, la Editura Casa Radio

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu muzica și poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv online, toată luna martie.

Piano recital. Early recordings. Schumann, Liszt, Skriabin, Rahmaninov este cel mai recent album al uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate doamne ale muzicii și culturii românești: pianista Ilinca Dumitrescu. Prezentarea albumului, apărut la Editura Casa Radio, va avea loc luni, 8 martie, la ora 12.00, pe paginile oficiale de Facebook ale Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România. Reputata pianistă va fi protagonista unui interviu realizat de redactorul muzical Tiberiu Comandașu, cu această ocazie. Portretul muzical Ilinca Dumitrescu, difuzat în emisiunea „Polifonii”, la Radio România Muzical, vă oferă ocazia de a audia un fragment de pe discul Piano recital.

Albumul Ilinca Dumitrescu – Piano recital, apărut în colecţia Maestro a Editurii Casa Radio, cuprinde înregistrările din Fonoteca Radio România a unor creații emblematice din repertoriul pianistic romantic în interpretarea inconfundabilă a prestigioasei artiste: Kreisleriana de Robert Schumann, Mephisto-Valse de Franz Liszt, Trei Preludii de Aleksandr Skriabin și un Studiu-tablou de Serghei Rahmaninov.

Nume de marcă al artei interpretative românești, personalitate artistică de anvergură internaţională, pianista Ilinca Dumitrescu este deţinătoarea celor mai importante premii culturale din România, dar şi a multor distincţii internaţionale. În anul 2013, Ilinca Dumitrescu a primit Premiul Forumului Muzical Român pentru întreaga activitate, după o prestigioasă carieră artistică întinsă de-a lungul a cinci decenii.

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.
Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive online, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.