Idei in nocturnă- Pagini de Istorie – „Cum se distrau românii odinioară”
15 October 2019
Regina-Mamă Elena. Portret
18 October 2019

Rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena, mama Regelui Mihai I al României, vor fi repatriate

Rămăşiţele pământeşti  ale Reginei – Mamă Elena vor fi repatriate mâine, pentru a fi reînhumate la Curtea de Argeş,  alături de cele ale fiului ei, Regele Mihai I. Familia Regală a anunţat doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie.

Istoricul Răzvan Dolea, unul dintre realizatorii emisiunii Texte si pretexte, a vorbit în emisiunea Espresso despre personalitatea Reginei şi despre importanţa istorică a momentului.

Familia Regală a informat că vineri, 18 octombrie, la ora 12,00, la Aeroportul Internaţional Otopeni va ateriza o aeronavă a Forţelor Aeriene Române care va aduce sicriul Reginei Elena, iar sâmbătă, la ora 12,00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală. La ora 12,40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă “Mihai Viteazul”, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală unde, la ora 13,00, va avea loc ceremonia de reînhumare.

Toți cei care doresc să aprindă lumânări și să depună flori ca omagiu față de Regina-Mamă Elena, pot să o facă în fața Palatului Elisabeta din București sau la Curtea de Argeș, în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale. Majestatea Sa Margareta roagă pe cei care vor aduce flori să aleagă doar flori albe, ca omagiu adus Reginei-Mamă Elena.