TIMPUL PREZENT – Invitată Carmen Mușat, critic și teoretician literar
22 November 2017
Ioana Pârvulescu despre „Cum să fii fericit în România”
23 November 2017

Scriitoarea și criticul de artă Catherine Millet vine pentru prima dată în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus

Autoarea va fi prezentă pentru lansare de carte și conferință

Editura Vellant lansează sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11:30 volumul “Arta contemporană. Istorie și geografie” la standul editurii din cadrul Târgului Gaudeamus.

Volumul “Arta contemporană. Istorie și geografie” reconstituie genealogia artei contemporane și îi identifică specificitățile, atît de întrepătrunse cu mecanismele care animă astăzi societatea. Pentru cei care se aventurează în lumea artei, această carte este un ghid: ea oferă sisteme de referință într-un context plin de alternative.

Critic de artă și curator, Catherine Millet este redactor-șef al prestigioasei reviste Art Press, pe care a fondat-o în 1972. Este autoarea a opt lucrări de teoria artei, printre care “Yves Klein”, “Le Critique d’art s’expose” sau “L’Art contemporain en France”.

La evenimentul de lansare vor mai participa Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

În aceeasi zi, Catherine Millet va fi prezentă, de la ora 17:00, la Institutului Francez București pentru a doua lansare a cărții, „Arta contemporană. Istorie și Geografie” și pentru a susține conferința, “Art Press și arta contemporană în Europa de Est”.

Conferința va pune în evidență felul în care una dintre cele mai influente reviste de artă recepționează și reflectă fenomenul artei contemporane din Europa de Est și implicit din România.

Pe lângă autoare, la conferință, vor mai participa George Banu, membru de onoare al Academiei Române, Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului.

Eveniment organizat cu ajutorul Ambasadei Franței, Institutului Francez București și al Asociației Inter Arte.

Parteneri: Muzeul de Artă RecentăCărturești, Mobius GalleryElefant.ro.