Mihail Șișkin, cel mai citit autor rus, vine în București
7 October 2019
Cum încurajăm lectura?
7 October 2019

Scriitorul Mathias Enard, invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu astăzi, în direct la Orașul vorbește

Scriitorul Mathias Enard va fi invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu astăzi, în direct la Orașul vorbește, Radio România Cultural, de la ora 11.30.  

Cel mai recent roman al scriitorului Mathias Enard, Dorință, se lansează la București în prezența autorului francez, luni, 7 octombrie, de la 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu ocazia unui dialog cu jurnalistul Marius Constantinescu. 

 Romanul apare în colecția Babel a editurii Nemira, în traducerea lui Cristian Fulaș. 

 Dorință e un portret al Veneției enigmatice și, totuși, tipice, inundată nu de ape, ci de arte, de muzică, de erotism, de tentații ale necunoscutului.

Scriitorul Mathias Enard, născut în 1972, studiază civilizațiile arabe și persane și petrece mult timp în Orientul Mijlociu pentru cercetare. În prezent predă la Barcelona, traduce din limba arabă și scrie despre arta islamică. În 2003 debutează cu romanul La Perfection du tir, fiind recompensat cu Premiul celor 5 continente ale Francofoniei. Continuă apoi în 2008 cu Zone, un roman scris într-o singură frază lungă de 500 de pagini, pentru care câștigă nu mai puțin de 6 premii literare. În 2010 publică Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți (Nemira, 2017, trad. de Cristian Fulaș), un mare succes de critică, pentru care primește Premiul Goncourt al Liceenilor. Consacrarea definitivă vine în 2015, când câștigă prestigiosul premiu Goncourt pentru romanul Busola (Nemira, 2018, trad. de Cristian Fulaș).