Editurile Humanitas, Rao și Nemira, premiate la Gaudeamus 2016
20 November 2016
Cele mai vândute cărţi ale editurilor Nemira şi Nemi la Gaudeamus 2016
21 November 2016

Seară japoneză dedicată romanului Enigma Rikyū de Kenichi Yamamoto

Marţi, 22 noiembrie, ora 19.00 vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată romanului “Enigma Rikyū” de Kenichi Yamamoto, roman câştigător al prestigiosului premiu literar Naoki în 2009, ce aduce în prim-plan viaţa şi moartea, prin ritualul seppuku, a marelui maestru de ceai Sen no Rikyū.

La eveniment vor vorbi doamna Mayo Nishiike, ataşat cultural al Ambasadei Japoniei în Romania, Dana Pîrvan, critic literar, Doru Căstăian, profesor şi editor Bookhub.ro şi Serban Georgescu, coordonatorul Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center)Moderatorul serii va fi Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

În partea a doua a întâlnirii, vom recrea în librăria Humanitas, atmosfera dintr-o cameră de ceai japoneză. Demonstraţia de ceremonia ceaiului pe tatami va fi realizată de Andreea Stanca cu participarea extraordinară a doamnei Sachiko Ishii, soţia ambasadorului Japoniei în România.

Colegii de la Takumi oferă tuturor participanților la evenimentul nostru un voucher valoric de 20 de lei. În plus, o parte din ceainicele, cănile de ceai și seturile de servire a ceaiului vor putea fi achiziționate direct din librărie la eveniment.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Centrul de Studii Româno-Japoneze “Angela Hondru” din cadrul Universităţii Româno-Americane.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face în baza unei rezervări pe eventbook.ro