Ascultă Radio România Cultural Live

Ionuț-Florin Crișan, bucătar - ”Cel mai mult și cel mai mult, m-a adus în această meserie, nesiguranța a ceea ce mâncăm în fiecare zi”

Născut în România - Duminică, 16 februarie 2025, ora 16:00

13 Februarie 2025, 08:00


Invitatul Roxanei Păsculescu la ediția Născut în România din 16 februarie 2025, începând cu ora 16.00 este Ionuț-Florin Crișan, bucătar, absolvent al Universității de Știinte agricole si medicină veterinară, Facultatea de știința și tehnologia alimentelor, cu specializarea în controlul si expertiza produselor alimentare (USAMV) Cluj Napoca.

Pe cartea sa de vizită, Ionuț-Florin Crișan, se prezintă succint: ”Pasionat de bucătăria modernă neoromânească și de tot ce înseamnă nou în domeniul pe care îl practic”. Încă din perioada studenției, invitatul nostru s-a făcut remarcat prin participarea și apoi, prin câștigarea unor concursuri de marcă. Iată și câteva dintre premiile care i-au fost acordate, la început de carieră. La USAMV, Cluj Napoca în cadrul programului Controlul și Expertiza produselor Alimentare CEPA, Locul IV la concursul gastronomic "Ecotrophelia", 2017. Apoi, la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu în 2018, cadrul programului de studiu CEPA, Locul I la concursul de gastronomie. Apoi, la USAMV Cluj-Napoca, în 2019, Locul I în cadrul concursului "Interferențe culturale în gastronomie".

Primul meeting european al tinerilor din organizația Slow Food, unde a reprezentat România cu preparatul tradițional "Balmoș" este un eveniment important în spectrul manifestărilor la care a luat parte Ionuț-Florin Crișan; acest eveniment afirmă cu tărie atitudinea de respect și interes pe care o are tânărul nostru invitat, față de bucătăria românească și față de produsele tradiționale.

Ionuț-Florin Crișan se arată deschis către știință și către traditional, în egală măsură, fiind conștient de faptul că, tehnologia clasică imprimă produsului, un gust deosebit. Fierberea la foc de lemne ori oala de ceramică în care se pregăteau sarmalele își lăsau în mod categoric, într-un anume fel, amprenta asupra produsului final. Dincolo de preocuparea pentru tehnologie, interesul acordat folosirii ingredientelor din spațiul aflat în proximitatea gătirii -apare ca încărcat de semnificații. Așadar, Ionuț-Florin Crișan semnalează ca fundamentale, autenticitatea și aici, în mod deosebit, particularitățile produsului în funcție de zona de proveniență.

Acestea ar fi câteva dintre direcțiile convorbirii cu inginerul și bucătarul Ionuț-Florin Crișan, invitatul Roxanei Păsculescu la Născut în România, ediția din 16 februarie 2025.

Daniela Pascal: Întotdeauna am vrut să aflu mai mult și să văd mai mult, să merg în diferite locuri și să le văd și să le analizez
Născut în România 15 Martie 2025, 09:06

Daniela Pascal: Întotdeauna am vrut să aflu mai mult și să văd mai mult, să merg în diferite locuri și să le văd și să le analizez

Născut în România - Duminică, 16 martie 2025, ora 16:00

Daniela Pascal: Întotdeauna am vrut să aflu mai mult și să văd mai mult, să merg în diferite locuri și să le văd și să le analizez
Paula Bora - ”După experiența din Danemarca,  mi-am dorit foarte tare să mă întorc acasă”
Născut în România 12 Martie 2025, 11:51

Paula Bora - ”După experiența din Danemarca, mi-am dorit foarte tare să mă întorc acasă”

Născut în România - Sâmbătă, 15 martie 2025, începând cu ora 16.00

Paula Bora - ”După experiența din Danemarca, mi-am dorit foarte tare să mă întorc acasă”
Ana Caramete: am învățat că a fi pedagog nu este doar despre a da informații, strict profesional, este și despre a primi
Născut în România 07 Martie 2025, 11:18

Ana Caramete: am învățat că a fi pedagog nu este doar despre a da informații, strict profesional, este și despre a primi

Ana Caramete , invitata ediției de astăzi, este cercetător științific la Institutul de Stiinte...

Ana Caramete: am învățat că a fi pedagog nu este doar despre a da informații, strict profesional, este și despre a primi
Scriitoarea Cristina Lincu -”În calitate de turistă, da, mă interesează și mă atrage străinătatea, dar nu mai mult de atât”
Născut în România 06 Martie 2025, 19:51

Scriitoarea Cristina Lincu -”În calitate de turistă, da, mă interesează și mă atrage străinătatea, dar nu mai mult de atât”

Născut în România - 8 martie 2025, ora 16.00

Scriitoarea Cristina Lincu -”În calitate de turistă, da, mă interesează și mă atrage străinătatea, dar nu mai mult de atât”
Născut în România cu Irina Georgescu, autoare a trei cărți de bucate românești cu succes internațional
Născut în România 27 Februarie 2025, 12:56

Născut în România cu Irina Georgescu, autoare a trei cărți de bucate românești cu succes internațional

Sâmbătă, 1 martie 2025, de la ora 16:00

Născut în România cu Irina Georgescu, autoare a trei cărți de bucate românești cu succes internațional
Îndrăgostit de munte şi de alpinism. Invitat: alpinistul şi salvamontistul Florin Vasluianu
Născut în România 26 Februarie 2025, 13:58

Îndrăgostit de munte şi de alpinism. Invitat: alpinistul şi salvamontistul Florin Vasluianu

Născut în România dumincă, 2.03.2025, ora 16.00-16.30, realizator Valentin Protopopescu

Îndrăgostit de munte şi de alpinism. Invitat: alpinistul şi salvamontistul Florin Vasluianu
Născut în România cu Marian Timofti, președintele Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați din România
Născut în România 21 Februarie 2025, 22:52

Născut în România cu Marian Timofti, președintele Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați din România

În  ediția din 23 februarie 2025, vă invităm să descoperiți arta degustării și secretele produselor de calitate...

Născut în România cu Marian Timofti, președintele Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați din România
“Înțeleg și cred în valoarea educației” – Profesorul Vlad Gogelescu din Timișoara
Născut în România 19 Februarie 2025, 18:11

“Înțeleg și cred în valoarea educației” – Profesorul Vlad Gogelescu din Timișoara

Născut în România - Sâmbătă, 22 februarie 2025, de la ora 16

“Înțeleg și cred în valoarea educației” – Profesorul Vlad Gogelescu din Timișoara
Ascultă live

Ascultă live

21:10 - 22:00
Idei în nocturnă - Izvoare de filosofie
Ascultă live Radio România Cultural
21:30 - 22:30
Fotbal, Preliminariile CM 2026, grupa H:
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
21:00 - 22:00
Deutsch 3
Ascultă live Radio România Internaţional 1
20:05 - 22:00
RRI, o voce pentru lumea românească (RRI)
Ascultă live Radio România Internaţional 2
21:30 - 21:56
Armâneaşti 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
20:10 - 22:00
CU INIMA DESCHISĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
21:00 - 23:00
iSport
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
21:30 - 22:00
La zi în viața partidelor
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
19:03 - 23:59
CLUB 105,6
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
21:00 - 22:00
Emisiune în lb. sârbă
Ascultă live Radio România Timișoara FM
21:08 - 22:00
De dor și drag
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru