Ascultă Radio România Cultural Live

Sebastian Burneci 'Unspoken' - live la Sala Radio

05 Februarie 2018, 09:40

Miercuri, 7 februarie, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio va cânta live în compania trompetistului jazz Sebastian Burneci, care aduce la Sala Radio proiectul Unspoken, un experiment muzical unic în România, prin interferența între jazz și muzica contemporană. La pupitrul dirijoral se va afla Simona Strungaru, iar alături de Sebastian Burneci vor urca pe scenă invitații săi, instrumentiști jazz originari din Bulgaria, nume cunoscute în lumea jazz-ului internațional: Teodor Petkov – pian, Mihail Ivanov – contrabas, și Borislav Petrov – tobe.

Trompetist și solist al Big Band-ului Radio și absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaționale de jazz. Derulează de 15 ani proiectul Unspoken, pe care îl definește „un experiment muzical și social”, și descrie colaborarea cu Simona Strungaru drept „cea mai intensă experiență muzicală pe care am trăit-o până acum”.

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru are un profil muzical complex, iar în 2015 a lansat orchestra și conceptul Simona Strungaru Symphonics, bazat pe muzică originală, cu orchestrații semnate de autoare.

Teodor Petkov a studiat pianul pop și jazzul, este profesor, a fost membru în mai multe trupe de jazz și a susținut numeroase concerte alături de muzicieni de renume ai genului.

Absolvent de jazz la Conservatorul din Amsterdam, contrabasistul Mihail Ivanov a concertat pe numeroase scene în compania unor trupe și nume sonore ale jazului internațional.

Compozitor și toboșar specializat în jazz, Borislav Petrov a publicat un studiu despre ritmurile tradiționale în muzica bulgară în prestigiosul Dutch Journal of Music Theory și a făcut parte din mai multe proiecte experimentale de jazz contemporan.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

Biografii

SEBASTIAN BURNECI

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generaţiei sale. Deopotrivă prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio şi cel mai tânăr membru angajat permanent, Sebastian este parte integrantă a celor mai importante înregistrări şi producţii live din ultimii 15 ani.

Născut la Constanţa în 1983 într-o familie de muzicieni, fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru, Sebastian Burneci este câştigătorul a şase distincţii cu Locul 1 consecutive la Olimpiadele Naţionale de Muzică din România.

Având la bază o pregătire în muzică clasică dobândită urmând cursurile Colegiului Naţional Regina Maria din Constanţa, Sebastian este absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, sub îndrumarea lui Alex Sipiagin, membru activ în diverse proiecte de jazz autohtone şi internaţionale, fondator şi leader al ansamblului Bucharest Jazz Orchestra.

În domeniul muzicii comerciale colaborează cu cele mai cunoscute nume ale scenei românești, Andra sau Direcţia 5, dar şi cu artisti internaţionali precum Nicole Scherzinger.

SIMONA STRUNGARU

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam, unde a studiat pianul cu reputatul profesor Jan Wijn și dirijatul orchestral cu Lucas Vis.

Ca dirijor, Simona a condus, printre altele, Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca în Cine-Concertul Haxan cu muzica semnată de Bardi Johannsson la Festivalul Internațional de Film Transilvania, Orchestra și Corul Filarmonicii Oltenia alături de Cvartetul Bălănescu și Loredana Groza pentru concertul tribut Maria Tănase Simfonic, sau ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, București.

În 2015 a lansat orchestra și conceptul Simona Strungaru Symphonics în cadrul Nopții Albe a Bucureștiului, interpretând în premieră compoziția proprie Simfonia I intitulată Gaston pentru orchestră și live visuals. Proiectul SSS este bazat pe muzică originală cu orchestrații semnate Simona Strungaru și are o componență variabilă, cu formule de la 5 și până la 50 de muzicieni profesioniști, realizând printre altele Cine-Concerte pentru Festivalul International Animest (Felix the Cat) si Festivalul Filmului German - Institutul Goethe (Die Puppe, Die Austernprinzessin, r. Ernst Lubitsch).

(Biografii preluate)

TEODOR PETKOV

Teodor Petkov s-a născut la Russe, în Bulgaria. A început studiul pianului la frageda vârstă de 3 ani. În anul 2005 a absolvit Şcoala Naţională de Arte Prof. Veselin Stoyanov, la clasa de pian a profesoarei Penka Selvelieva. Obţine diploma de licenţă în 2009 după ce va fi absolvit Academia Naţională de Muzică Prof. Pancho Vladigerov, cu specializarea în pian pop şi jazz, la clasa profesoarei Julia Tsenova.

Participă la numeroase cursuri de măiestrie cu profesori precum prof. Milcho Leviev (2007 – 2009) și prof. Glenn Ferris, SUA (2010). Începând cu anul 2011 se află sub permanenta îndrumare a binecunoscutului trompetist Ventsi Blagoev.

Din 2008 este profesor la Academia de Muzică Prof. Pancho Vladigerov. Între 2003 și 2015 Teodor a lucrat ca pianist în diferite trupe, luând parte la numeroase proiecte, între care Tango-Go, Mango Duende, Gathering Point, Unlimited, The New Generation. Din 2013 este membru al grupului Russe Jazz Syndicate. În 2015 a închis ediția a XVIII-a a Festivalului Internaţional Pianissimo din Sofia cu un recital solo, programul acestui recital fiind alcătuit doar din lucrări originale. Activitatea sa continuă din 2015 ca aranjor, compozitor şi pianist în Bobi Yotzov’s Clarinet sextet.

Pe parcursul carierei sale, Teodor a participat la festivaluri precum: Bansko Jazz Festival, Bulgaria (2010); Nisville Jazz Festival, Serbia (2010; 2011); Blagoevgrad Jazz Fest, Bulgaria (2012), Jazz Forum Stara Zagora, Bulgaria (2013,2014,2015), Eurosonic Music Festival (2013), având plăcerea de a lucra cu artiști cunoscuţi ca Ventsi Blagoev, Milcho Leviev, Julia Tsenova, Petar Momchev, Shibil Benev, Borislav Petrov, Glenn Ferris, Craig Bailey, Igor Stetsyuk, Liubomir Denev, Dimcho Rubchev (alături Big Band Russe), Boris Taslev, Dimitar Karamfilov, Kostadin Genchev, Bobi Yotzov, Hristo Yotsov şi alţii.

MIHAIL IVANOV

Mihail Ivanov s-a născut la Sofia. Şi-a început studiile muzicale la vârsta de 8 ani cu lecţii de pian, continuând de la vârsta de 11 ani cu lecţii de chitară. De la 17 ani studiază contrabasul, sub atenta îndrumare a tatălui său, contrabasist profesionist.

În anul 2002 s-a înscris la Conservatorul din Amsterdam la departamentul de jazz, obţinând diploma de licenţă în anul 2006.

Pe parcursul carierei sale a obţinut premii la mai multe concursuri, între care Premiul concursului Dutch Jazz alături de Blazin' Quartet şi NORMA Best Soloist Prize în anul 2008. Ca membru al grupului Aleksandar Grujic Trio, Mihail a câştigat Premiul I la Holland Casino Jazz & Pop. În 2010 a fost ales să participe în semifinala concursului BASS2010 la Berlin.

Din 2010 a cântat în Olanda, Germania, Norvegia, Elveţia, Austria, Belgia, Luxembourg, Franţa, Spania, Italia, Polonia, Slovacia, Serbia, Croaţia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, România, Brazilia, Mexic, India, China, Tailanda și Israel, ca membru a diferite formaţii precum Blazin' Quartet, Bodurov Trio, Acquaphonica, Roberto Sanchez Picasso Trio, Martin Lubenov's Jazzta Prasta Trio sau The Bulchemists.

BORISLAV PETROV

Borislav Petrov este compozitor şi toboşar specializat în jazz, născut la Sofia. Şi-a început cariera profesională la vârsta de 19 ani ca membru al renumitului grup pop-rock Slang şi al cvartetului Brainstor, recunoscut la nivel naţional. A absolvit programul de jazz New York Comes to Groningen în cadrul Prince Claus Conservatoire din Groningen, urmând apoi programul de master la Conservatorul din Amsterdam, sub îndrumarea toboşarilor Ralph Peterson, Owen Hart, Steve Altenberg, Joost Van Schaik, Martijn Vink şi Lucas Van Merwijk.

Lucrarea sa de masterat, fundamentată pe o documentare despre ritmurile şi stilurile de tobe din folclorul bulgar, a avut ca titlu Long And Short Beats: The Mystery of Bulgarian Rhythms (Bătăi lungi şi scurte: Misterul ritmurilor bulgare). Subiectul acestei lucrări se concentrează pe esenţa ritmurilor neregulate bulgare, pe dezvoltarea istorică a tobelor tradiţionale, dar şi pe idei despre răspândirea ritmurilor bulgare şi integrarea acestora în alte stiluri muzicale. Articolul său, bazat pe aceste cercetări, a fost publicat în prestigiosul Dutch Journal Of Music Theory (2012).

Printre cele mai importante proiecte în care Borislav a luat parte sunt: Tin Men & The Telephone – un trio cu pian interactiv, fondat în Amsterdam, în care Borislav a fost implicat timp de 7 ani, și alături de care a făcut înregistrări şi turnee, dar şi o serie de activităţi educative desfăşurate în oraşe din întreaga Olandă, cu scopul de a prezenta muzica jazz celor tineri prin intermediul unor concerte şi tehnici interactive. Această trupă a fost nominalizată în anul 2016 la British Jazz Fm Awards. Jazzanitaeste proiectul său propriu, pentru care compune un mix de jazz și muzică folclorică bulgară, colaborând cu artişti renumiţi precum Vladimir Karparov, Dimitar Liolev şi Ludmil Krumov. Jazzactory este un concert educaţional bazat pe prezentarea muzicii şi vieţii legendarilor artişti din istoria jazzului American, Borislav fiind creatorul şi producătorul proiectului.

În Bulgaria, Borislav Petrov lucrează cu artişti ca Theodossii Spassov, Anthony Donchev, Vassil Petrov, Angel Zaberski, Dimitar Bodurov, KameliaTodorova, Dimitar Liolev, Mihail Yossiffov şi mulţi alţii.

(Graziella Duma)

A cântat pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și sosește la Sala Radio: pianistul britanic MARTIN JAMES BARTLETT
Produs de Radio România 28 Noiembrie 2023, 06:07

A cântat pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și sosește la Sala Radio: pianistul britanic MARTIN JAMES BARTLETT

  Miercuri, 6 decembrie 2023  (de la 19.00) aveți ocazia să ascultați la Sala Radio una dintre cele mai emoționante...

A cântat pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și sosește la Sala Radio: pianistul britanic MARTIN JAMES BARTLETT
Magdalena Mărculescu: „A termina de citit o carte este unul dintre cele mai terapeutice lucruri” | PODCAST
Produs de Radio România 28 Noiembrie 2023, 06:03

Magdalena Mărculescu: „A termina de citit o carte este unul dintre cele mai terapeutice lucruri” | PODCAST

Orașul Vorbește despre fenomenul cărților dedicate dezvoltării personale, despre fragilitate, despre vindecare, despre...

Magdalena Mărculescu: „A termina de citit o carte este unul dintre cele mai terapeutice lucruri” | PODCAST
Scriitoarea Ioana Nicolaie: „Sunt enorm de mulți copii care nu citesc niciodată o carte” | PODCAST
Produs de Radio România 27 Noiembrie 2023, 10:46

Scriitoarea Ioana Nicolaie: „Sunt enorm de mulți copii care nu citesc niciodată o carte” | PODCAST

„ Literatura pentru copii este o zonă unde există o libertate totală. Pot să scriu versuri rimate și ritmate, pot să...

Scriitoarea Ioana Nicolaie: „Sunt enorm de mulți copii care nu citesc niciodată o carte” | PODCAST
Vorba de cultură - Expoziția „RĂSUCIREA. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern”
Produs de Radio România 27 Noiembrie 2023, 07:53

Vorba de cultură - Expoziția „RĂSUCIREA. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern”

În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie , emisiunea „Vorba de cultură” încearcă să pună în...

Vorba de cultură - Expoziția „RĂSUCIREA. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern”
Premiera absolută a lucrării Ludus modalis III de SABIN PĂUTZA, în direct la Radio România Cultural
Produs de Radio România 27 Noiembrie 2023, 06:03

Premiera absolută a lucrării Ludus modalis III de SABIN PĂUTZA, în direct la Radio România Cultural

  Dirijorul  GHEORGHE COSTIN , căruia în urmă cu mai mulți ani i-a fost înmânată bagheta lui...

Premiera absolută a lucrării Ludus modalis III de SABIN PĂUTZA, în direct la Radio România Cultural
Dosar de patrimoniu - România deține pentru prima oară președinția Conferinței Generale UNESCO!
Produs de Radio România 27 Noiembrie 2023, 05:57

Dosar de patrimoniu - România deține pentru prima oară președinția Conferinței Generale UNESCO!

Cu câteva zile în urmă s-au încheiat lucrările celui mai important eveniment UNESCO- a 42-a...

Dosar de patrimoniu - România deține pentru prima oară președinția Conferinței Generale UNESCO!
Sâmbătă, 25 noiembrie s-a lansat, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, volumul MONICA LOVINESCU - Şi am ales microfonul. Interviuri la Radio România (1993-2004)
Produs de Radio România 26 Noiembrie 2023, 08:38

Sâmbătă, 25 noiembrie s-a lansat, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, volumul MONICA LOVINESCU - Şi am ales microfonul. Interviuri la Radio România (1993-2004)

Scriitoarea Ioana Pârvulescu: " Anca Mateescu este o jurnalistă foarte bună, care pune întrebări care te...

Sâmbătă, 25 noiembrie s-a lansat, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, volumul MONICA LOVINESCU - Şi am ales microfonul. Interviuri la Radio România (1993-2004)
Întâlnire cu Alexandrina Halic, duminică, 26 noiembrie, la Târgul Gaudeamus Radio România
Produs de Radio România 26 Noiembrie 2023, 06:30

Întâlnire cu Alexandrina Halic, duminică, 26 noiembrie, la Târgul Gaudeamus Radio România

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 13.00 , ne vom întâlni cu  Alexandrina Halic , o voce de poveste, un...

Întâlnire cu Alexandrina Halic, duminică, 26 noiembrie, la Târgul Gaudeamus Radio România
Ascultă live

Ascultă live

18:30 - 18:55
Spre casă
Ascultă live Radio România Cultural
18:20 - 19:00
CONTRACRONOMETRU
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
17:10 - 19:00
FERMIER ÎN ROMÂNIA
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru