Ascultă Radio România Cultural Live

Diana Cavallioti și Ioana Flora țin ateliere de actorie gratuite la KINOdiseea - Regizorul mexican Alejandro Andrade se întâlnește cu publicul 

10 Noiembrie 2017, 10:55

Anul acesta, la KINOdiseea au loc mai multe ateliere, de la cele de regie și actorie, la cele de animație și storytelling, dar și întâlniri cu profesioniști din lumea filmului.

Weekendul acesta, KINOdiseea a pregătit numeroase surprize pentru participanții la cel mai mare festival de film pentru publicul tânăr din SE Europei. Printre acestea, o întâlnire cu regizorul mexican Alejandro Andrade, care va participa la o sesiune de Q&A după proiecția filmului său, „Cuernavaca”, programată sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 14.00. Discuția cu publicul va avea loc la Cinema Eforie. Este a doua proiecție europeană a filmului, după ce acesta a participat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Roma.

Tot sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 16.30, regizorul Fatih Akin își ia rămas bun de la Berlin, cu un film care a primit numeroase premii, printre care Premiul pentru Publicul Tânăr la European Film Awards: „Goodbye, Berlin!”. De la ora 19.00, la același Cinema Eforie, adolescenții pot învăța „Cum să vorbești cu fetele la petreceri” din filmul cu același titlu al regizorului american John Cameron Mitchell. Pelicula o prezintă pe Nicole Kidman într-un rol punk, total inedit pentru frumoasa actriță.

O altă surpriză pentru copii este prezența Găștii Zurli la proiecția filmului „Vulpea cea mare și rea” – duminică, 12 noiembrie, de la ora 11.00, la Cinema Muzeul Țăranului (Strada Monetăriei 3). Filmul este o animație dublată în limba română. Gașca fenomen Zurli se va întâlni cu micuții cinefili, va face fotografii cu aceștia și vor povesti despre filmul tocmai văzut.

ATELIERELE KINOdiseea

Vineri, 10 noiembrie, ora 17.00, în Cortul KINOdiseea din Piața Universității („la Vioară”), tânăra regizoare Ana-Maria Comănescu va susține un atelier de regie. Participanții vor analiza împreună cu Ana un videoclip muzical și o secvență de film, identificând alegerile regizorului în fiecare dintre cele două cazuri. Intrarea este liberă în limita celor 15 locuri, iar media de vârstă recomandată este 15-18 ani.

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 16.00, în Mansarda Cărturești (Str. Pictor Artur Verona 13-15), cunoscuta actriță Ioana Flora va susține un atelier de actorie. Participanții vor parcurge procesul de lucru al actorului la un film. Intrarea la acest atelier este, de asemenea, liberă, în limita celor 9 locuri. Media de vârstă recomandată este 15-18 ani.

Tot sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 17.00, în Cortul KINOdiseea din Piața Universității, Agata Tabacu va susține un atelier de animație stop-motion. Atelierul va fi împărțit pe două zile, pe 11 și 12 noiembrie, iar cei 12 participanți cu vârsta recomandată între 10-15 ani vor fi introduși în animația stop-motion, realizând o scurtă animație folosind această tehnică.

În aceeași zi, de la ora 18.30, regizorul Nicolae Negară, din Republica Moldova, susține un atelier de regie de film – lucrul cu actori-copii. Nicolae le va prezenta participanților stadiile de realizare a unui film, axându-se în principal pe lucrul cu actori copii. Vârsta recomandată a celor 20 de participanți acceptați este 15-18 ani.

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 14.00, la Mansarda Cărturești (Str. Pictor Artur Verona 13-15), regizoarea Vera Surățel, originară din Republica Moldova și masterandă anul I la Arta regiei de film în cadrul UNATC, va susține un atelier de storytelling – Construirea unui personaj și storyboard-ul poveștii. Cele 12 locuri au fost deja ocupate.

Tot duminică, 12 noiembrie, de la ora 16.00, la Mansarda Cărturești va avea loc atelierul de scenografie și costume de film, cu Adeline Andreea Bădescu (nominalizată la Premiliile Gopo 2016 pentru „Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase). În cadrul atelierului, psihologul Silvia Guță, psihoterapeut acreditat cu formare în psihoterapie experiențială, va iniția joculețe cu ajutorul cărora cei prezenți vor putea identifica mai ușor trăsături și caracteristici ale personajelor de film, îndrăgite de aceștia. Cele 15 locuri ale atelierului au fost deja rezervate.

Duminică, 12 noiembrie, ora 18.30, la Mansarda Cărturești (Str. Pictor Artur Verona 13-15), va avea loc atelierul de regie de film cu Merlin Pitois (Franța). După ce va urmări împreună cu participanții filmul său „Cușca” (în competiția KINOdiseea), Merlin le va explica acestora procesul de transformare a unei idei într-un scenariu, iar apoi a scenariului – într-un film, axându-se pe alegerile succesive ale regizorului. Pentru acest workshop sunt 15 locuri, iar vârsta recomandată este 15-18 ani.

Luni, 13 noiembrie, de la ora 14.00, cunoscuta actriță Diana Cavallioti va susține un atelier de actorie la Ceainăria Cărturești (Str. Pictor Artur Verona 13-15, parter). Se vor face exerciții prin care participanții vor învăța să își dezvolte atenția, concentrarea și empatia. Cele 15 locuri ale acestui atelier deja au fost ocupate.

Tot luni, 13 noiembrie, de la ora 16.30, de data aceasta în Mansarda Cărturești, desenatorul, graficianul și animatorul 2D/3D Sorin Stuparu va susține un atelier de animație dedicat Personajului. Și la acest workshop, cele 15 locuri au fost deja ocupate!

Rezervările pentru atelierele care au încă locuri disponibile se pot face pe http://www.kinodiseea.ro/ateliere-kinodiseea-2017/. Accesul este gratuit.

Festivalul Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea a început joi, 9 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, cu o gală prezentată de actorul Lari Giorgescu. În cadrul deschiderii, au vorbit Mirela Retegan, Ambasador KINOdiseea pentru ediția din acest an, și Daniel Mitulescu, directorul festivalului.

Deschiderea oficială s-a făcut cu proiecția peliculei franceze „Inima în braille” (Heartstrings), regizată de Michel Boujenah, care a primit Premiul Publicului și Premiul Juriului Copiilor la Festivalul de Film de la Zlin.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul www.kinodiseea.ro/.

Spot video KINOdiseea Junior: www.youtube.com/watch?v=0fts-D504UQ

Spot video KINOdiseea Youth: www.youtube.com/watch?v=nZzYBow96BA

ACCES ŞI BILETE:

La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe www.kinodiseea.ro.

Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe www.eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat în cadrul Programului București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – Arcub,

Finanțat de Primăria Sectorului 3, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Cult Market Research, Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Sponsor principal: Apanova

Kinodiseea sprijină campania Profi “Te costa 0,00 lei să ajuți un copil”.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele 8 ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

Teatru Independent la ARCUB: Comedia  dulce-AMARĂ „RESPIRO – Vacanţă pe acoperiş”  se joacă pe 13 şi 14 iunie la Sala Mare ARCUB
Teatru și film 31 Mai 2023, 12:51

Teatru Independent la ARCUB: Comedia dulce-AMARĂ „RESPIRO – Vacanţă pe acoperiş” se joacă pe 13 şi 14 iunie la Sala Mare ARCUB

Una dintre cele mai nou apărute companii de teatru independent din România, RESPIROComp., în parteneriat cu...

Teatru Independent la ARCUB: Comedia dulce-AMARĂ „RESPIRO – Vacanţă pe acoperiş” se joacă pe 13 şi 14 iunie la Sala Mare ARCUB
La TGST au început repetițiile la „Dragonul” - un spectacol de Evhgeni Schwarz, în regia lui Yuri Kordonsky
Teatru și film 31 Mai 2023, 11:57

La TGST au început repetițiile la „Dragonul” - un spectacol de Evhgeni Schwarz, în regia lui Yuri Kordonsky

Teatrul German a început repetițiile la cea mai nouă producție  - Dragonul de Evgheni Schwarz, în regia lui...

La TGST au început repetițiile la „Dragonul” - un spectacol de Evhgeni Schwarz, în regia lui Yuri Kordonsky
CineVentura, tabară de creație cinematografică pentru copii Plaiul Foii, platou de filmare
Teatru și film 31 Mai 2023, 11:40

CineVentura, tabară de creație cinematografică pentru copii Plaiul Foii, platou de filmare

La finalul lunii iunie, Rezervația Naturală Plaiul Foii devine platou de filmare. 18 copii cu vârste cuprinse între 10 și 14...

CineVentura, tabară de creație cinematografică pentru copii Plaiul Foii, platou de filmare
S-a pregătit să devină actriță, dar adevărata pasiune s-a arătat la masa de montaj
Teatru și film 31 Mai 2023, 09:51

S-a pregătit să devină actriță, dar adevărata pasiune s-a arătat la masa de montaj

Peste 40 de ani i-a petrecut în camera de montaj; a prins montajul analog şi trecerea la digital. Primul film pe al...

S-a pregătit să devină actriță, dar adevărata pasiune s-a arătat la masa de montaj
Martin Scorsese va realiza un film despre Isus
Teatru și film 30 Mai 2023, 13:29

Martin Scorsese va realiza un film despre Isus

Martin Scorsese va realiza un nou film despre Isus. Anunţul a fost făcut după audienţa în care a fost primit de Papa...

Martin Scorsese va realiza un film despre Isus
„Arsenie. Viața de apoi”, de Alexandru Solomon,  în competiția Proxima de la Karlovy Vary IFF
Teatru și film 30 Mai 2023, 12:24

„Arsenie. Viața de apoi”, de Alexandru Solomon, în competiția Proxima de la Karlovy Vary IFF

Lungmetrajul „Arsenie. Viața de apoi”, road movie documentar scris și regizat de Alexandru Solomon, a fost...

„Arsenie. Viața de apoi”, de Alexandru Solomon, în competiția Proxima de la Karlovy Vary IFF
Teatrul Național Radiofonic premiat la cea de-a doua ediție a Premiilor „Together for Peace”Asia-Pacific Broadcasting Union 2023
Teatru și film 29 Mai 2023, 12:40

Teatrul Național Radiofonic premiat la cea de-a doua ediție a Premiilor „Together for Peace”Asia-Pacific Broadcasting Union 2023

  Cea de-a doua ediție a  Premiilor„Together for Peace” Asia-Pacific Broadcasting Union  ( ABU )...

Teatrul Național Radiofonic premiat la cea de-a doua ediție a Premiilor „Together for Peace”Asia-Pacific Broadcasting Union 2023
Spectacolul “LUMEA LUI FRANK”, în premieră,  la Teatrul Tineretului Metropolis!
Teatru și film 29 Mai 2023, 12:01

Spectacolul “LUMEA LUI FRANK”, în premieră,  la Teatrul Tineretului Metropolis!

O poveste universală despre iubire, singurătate, disperare și reversul lor; despre relația ambivalentă dintre un tată ajuns...

Spectacolul “LUMEA LUI FRANK”, în premieră,  la Teatrul Tineretului Metropolis!
Ascultă live

Ascultă live

21:10 - 22:00
Născut în România
Ascultă live Radio România Cultural
21:05 - 22:00
ARENA MUZICALĂ - CONTINUARE
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
20:10 - 22:00
CU INIMA DESCHISĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj