A apărut un nou nr. al ziarului Viața medicală!
4 May 2018
Din ultimul număr al newsletterului Savantgarde
7 May 2018

Stelarc, artistul care are o ureche implantată sub pielea brațului stâng și o sculptură în stomac

La sfârșitul lunii aprilie, timp de 10 zile a avut loc primul festival din România dedicat exclusiv explorării oportunităților aduse de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei în artele performative. NOVA este festivalul noilor tehnologii în artele performative.
NOVA, aflat la prima ediție, a fost organizat de hub-ul cultural POINT, între 20 și 29 aprilie 2018 și a reunit peste 30 de artiști și cercetători din 7 țări, din sfera dansului, teatrului, muzicii, artelor digitale interactive, care au prezentat și dezvoltat forme inovatoare de expresie artistică, facilitate de tehnologii de ultimă oră.
Stelarc este unul dintre artiștii contemporani iconici care lucrează cu propriul corp pe care îl augmentează cu diferite dispozitive electronice. Stelarc și-a implantat sub pielea brațului un mulaj de silicon al uneia din urechi pe care intenționează să o conecteze la un dispozitiv de senzori cu care să transmită în internet sunetele pe care cea de a 3-a ureche le va ”percepe” din mediul înconjurător. De asemenea Stelarc  a produs o sculptură dinamică pe care o poartă în stomac, o instalație inginerească de dimensiunea degetului mare care emite flash-uri luminoase și sunete intermitente și execută un fel de coreografie mecanică în interiorul foarte delicat, umed și foarte întunecos al stomacului său.
Interviu cu Stelarc
Realizator Mihaela Ghiță