CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL – Alzheimer pe înțelesul tuturor
26 February 2019
Buletin cosmic
27 February 2019

Știința în cuvinte potrivite la Institutul de Biochimie al Academiei Române – marți, 26 februarie 2019

Revenim în direct de la Institutul de Biochimie al Academiei Române!

Astăzi din Departamentul de Biologia Moleculara a Celulei, coordonator Dr. Ștefana Petrescu.  

Invitatele noastre vor fi Dr. Gabriela Negroiu, doctor in biochimie, cu un doctorat în co-tutelă cu St.Luc Medical Center-Chicago, post doc-Universitaea Utrecht- Departament biologie celulară,  domeniul său fiin d biologie tumorala- diagnostic, prognostic si terapie și medicină regenerativă; coordoneaza un  proiect complex PCCDI, 2018-2020.

Dr. Florentina Pena, doctor in biochimie al Universității București, postdoctorat la Universitatea Utrecht din Olanda în domeniul- biologie celulară, plierea proteinelor. Coordonează un Proiect experimental demonstrativ. 

Dr. Ioana Popa – doctor in biochimie cu doctoratul obtinut la Centrul Medical Universitar  Utrecht, Olanda. Domeniul de expertiză este cel al markerilor moleculari în cancer, diabet și imbatranire. Este coordonator al unui Proiect experimental demonstrativ si al unuia de reintegrare

Dr. Livia Sima, doctor în biochimie, Postdoc Fellow, timp de doi ani, al  Universității din  Chicago. Domeniul său de cercetare este cancer si nanotehnologii. Coordoneaza un  proiect complex PCCDI, 2018-2020, care are ca temă testarea de nano-materiale pentru medicină.

Dr. Gabriela Chiritoiu- doctor in biochimie, cu doctoratul obținut la Institutul de Biochimie. Domeniu de cercetare – markeri tumorali.   

Dr. Simona Ghenea – doctor in biologie, cu doctoratul obținut la Universitatea Hiroshima și cu expertiză în biologie moleculara/ genetica, organisme model. 

Am fost și vom fi live pe toate frecvențele Radio România Cultural dar si video, pe www.radioromaniacultural.ro și pe pagina de facebook Radio Romania Cultural! Asta grație colegilor noștri din echipa tehnică, Dragoș Iancu, Bogdan Dumitrescu și Marius Țoghină.


Realizatori și moderatori Corina Negrea și Dan Manolache