Recomandări culturale – luni, 18 ianuarie 2021
18 January 2021
A încetat din viaţă Ruxandra Garofeanu, critic și istoric de artă (9 martie 1944 – 17 ianuarie 2021)
18 January 2021

“Care-i faza cu cartea asta?” – un podcast despre cărțile românești ale anului 2020

 

Bogdan Coșa, Gabriella Eftimie și Ruxandra Novac sunt invitații unui nou podcast produs de Art No More. “Care-i faza cu cartea asta?” este un proiect care include interviuri, texte de literatură contemporană și piese muzicale originale.

Până la urmă, 2020 n-a fost un an rău pentru literatura contemporană. Lista noilor apariții și, mai ales, lista de cărți despre care se vorbește nu este deloc scurtă. În decembrie, Asociația Art No More a făcut un top care conținea peste 20 de titluri.

Dar,  din lipsă de spațiu, pentru podcast au ales  doar patru volume: Bogdan Coșa – Cât de aproape sunt ploile reci, Ruxandra Novac – Alwarda, Gabriella Eftimie – Sputnik în grădină și Deniz Otay – Fotocrom paradis. Cu texte din aceste cărți, dar și din altele, ne vom întâlni pe parcursul a trei săptămâni în podcastul ”Care–i faza cu cartea asta?”

În primul episod se face referire la mai multe volume apărute în 2020, urmând ca în celelalte episoade să ascultăm scriitorii și texte ale lor. Trei performeri și muzicieni, Lala Mișosniky, Jean – Lorin Sterian și Miron Ghiu vor face piese muzicale după texte ale autorilor selectați.

Un podcast de Robert Bălan, producător Asociația Art No More, ce poate fi ascultat aici:
Podbean: https://careifaza.podbean.com/
Soundcloud: https://soundcloud.com/care-ifazacucartea_asta
Youtube: https://youtu.be/pczYpIEGWys.

Podcastul va fi disponibil, în curând, pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts și altele.