Ştiinţa în cuvinte potrivite – De ce donarea de sânge trebuie să devină un gest reflex
15 June 2017
Iceefest- festivalul dedicat inovatiilor tehnologiei digitale
16 June 2017

UNICAT – Prima colecție de artă augmentată

Realitatea augmentată este una dintre cele mai noi tehnologii din domeniul sistemelor de vizualizare, ea suprapune peste lumea reală, elemente virtuale și creează senzația ca ele s-ar afla chiar acolo. În fapt, programe măiestrit realizate combină elementele reale cu cele virtuale într-un melanj atât de subtil mixat încât creează o nouă realitate pe care nu rămâne decât să o denumim ”augmentată”, îmbogățită cu elemente adăugate. Ele pot fi fotografii, animații, fragmente de filme sau informații de interes general. Această tehnologie a stârnit interesul artiștilor care imediat au adus o dimensiune estetică din această combinație, între elemente reale și virtuale, mai mult decât atât, Galeria Unicat, propune iubitorilor de artă prima colecție de lucrări astfel realizate.
Primele patru astfel de lucrări mixte, picturi augmentate cu animații virtuale au fost expuse în cadrul ICEE-Fest, care se desfășoară în aceste zile la Mall Băneasa.
ICEE-Fest (Interactive Central and Eastern Europe) este unal dintre cele mai importante reuniuni a specialiștilor, din domeniul digital, care se desfășoară în centrul și sud-estul Europei din anul 2012 până în prezent. În fiecare an ICEE-Fest atrage, în București, aproape 4000 de participanți din peste 20 de țări, 150 de prezentări internaționale la cel mai înalt nivel tehnologic, și o  expoziție care prezintă cele mai noi aplicații ale tehnologiei digitale.
ICEE-Fest se desfășoară anul acesta în zilele de 15-16 iunie, la Mall Băneasa.
Interviu cu Elvira Lupșa – Galeria UNICAT și Ciprian Făcăeru – Augmented Space Agency