„Vanessa și sora ei“ de Priya Parmar, un roman despre începuturile Grupului Bloomsbury şi relaţia dintre Virginia Woolf şi sora ei, pictorița Vanessa Bell
22 June 2017
Lansarea volumului Autobiografia lui Charles Darwin urmată de fragmente din Călătoria unui naturalist în jurul lumii, la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”
23 June 2017

VOCILE MEMORIEI CU ANCA MATEESCU ŞI EUGEN LUCAN

O carieră spirituală” începe cu o căutare a modelului, o identificare a lui, admirația lui, dorința intensă de a-i semăna, crede Andrei Pleșu.
Toată generația mea am trăit fascinați de căutarea unor modele și ne-a ajutat Dumnezeu să găsim. Eu mă socotesc produsul unei grupări de pușcăriași. Dacă nu-i întâlneam, nu eram nimic din ce sunt. Eram un belfer harnic. Dar am avut norocul să-l întâlnesc pe Noica, să-l întâlnesc pe Nicu Steinhardt, pe Sergiu Al. George, pe Al. Paleologu, pe Benedict Ghiuș, pe parintele Cleopa, mai mulți oameni de anvergura asta.”
La VOCILE MEMORIEI din această seară îl puteți asculta pe Andrei Pleșu într-un scurt fragment de la întâlnirea pe care a avut-o ieri cu Dan C Mihăilescu în cadrul evenimentului lunar Cărțile care ne-au făcut oameni.
Și tot la VOCILE MEMORIEI de azi îl puteți asculta pe Alexandru Giugaru, interpretându-l pe Jupân Dumitrache din O noapte furtunoasă.
ANDREI PLESU

ALEXANDRU GIUGARU