CINETic Hackathon : The cave – experiment și experiență
29 June 2017
ARTIVIVE dă viață atei – aplicația cu care poți creea artă augmentată
30 June 2017

29 iunie, Ziua internațională a Dunării: “Să fim activi pentru o Dunăre mai curată!”

In 29 iunie, cele 14 țări din bazinul Dunării celebrează atat unul dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei, cat si viața sălbatică și oamenii care depind de acesta. Ziua internationala a Dunarii este sarbatorita azi prin opt festivități naționale si transfrontaliere si peste 100 de alte evenimente, sub sloganul „Sa fim activi pentru o Dunare mai curata!”.

Pe cei 2860 km, de la izvoare pana la varsare, Dunărea strabate 10 țări si 4 capitale. Cu peste 800.000 de kilometri pătrați sau 10% din Europa continentală, bazinul fluviului Dunărea se întinde pe teritoriile a 19 țări si este considerat cel mai internațional bazin hidrografic din lume, iar Napoleon numea acest fluviu “Regina râurilor Europei”. Cele 14 țări care au peste 2000 de kilometri pătrați ai bazinului sunt, împreună cu Uniunea Europeană, părți contractante ale Conventiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea.

Ziua Dunării 2017 este o sărbătoare a râurilor mai curate și mai sigure, urmare a 23 de ani de cooperare internațională, de cand a fost semnata, la 29 iunie 1994, la Sofia, in Bulgaria, Convenția Internationala privind Protecția Fluviului Dunărea.

Interviu cu Elena Țuchiu, directorul departamentului de management al Regiei Nationale ‘Apele Romane’