Dan C. Mihăilescu și Pavel Bartoș despre ‘Istoria omenirii’, o carte esențială pentru adolescenți – dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
14 June 2017
Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române – De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? – lectură & desen & discuţie
14 June 2017

ACOLADE – LILIANA COROBCA: „Cenzorul nu discuta cu autorul, ci cu editura”

 

Pentru întâlnirea literară de MIERCURI, 14 IUNIE 2017, v-am pregătit o scurtă relatare telefonică, de la Ipotești, unde se desfășoară o nouă ediție a „Zilelor Eminescu”. Oana-Georgiana Enăchescu a realizat un interviu cu directoarea „Centrului de Studii Mihai Eminescu” de la Ipotești, doamna ALA SAINENCO.

La rubrica Radiografii, continuăm să investigăm, alături de cercetători, specialiști și autori consacrați, cum era practicată cenzura în anii comunismului, cu referire, evident, la activitatea scriitorilor. Va răspunde curiozităților noastre LILIANA COROBCA, o tânără cercetătoare și prozatoare din Basarabia, neobosită scormonitoare în arhivele cenzurii și autoare a numeroase studii, lucrări, individuale sau în colectiv, despre această instituție de trist amintire.

La Essentialia, încheiem povestea cuvintelor sensibil-sensibilitate și pătrundem mai adânc în substraturile etimoanelor latinești, din care apoi, prin împrumutul din limba franceză, ne-am îmbogățit exprimarea cu cuvinte precum sentință, sentență, sentențios.

În finalul ACOLADELOR, răsfoim paginile săptămânalului bucureștean „ROMÂNIA LITERARĂ” și lansăm întrebarea pentru concurs.

Nu uitați adresa noastră de e-mail: acoladeliterare@yahoo.ro!

Realizatorii – Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – vă doresc audiție plăcută!