Întâlnire cu Ian Buruma la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
12 October 2016
O “Lecție de poezie” cu Andrei Codrescu, la Facultatea de Litere pe 14 octombrie
12 October 2016

Acolade – Politică și cultură. Omul politic versus omul de cultură

„ Adrian Alui Gheorghe, Ștefan Costache, Jana Balacciu-Matei și Joan Santanch sunt invitații emisiunii ACOLADE din 12 octombrie 2016”

 

Deschidem ACOLADELE LITERARE din 12 octombrie 2016 împreună cu ADRIAN ALUI GHEORGHE, invitat în dubla sa calitate de scriitor și de fost parlamentar. Cum deduceți, tema propusă spre dezbatere și reflecție este Politică și cultură. Omul politic versus omul de cultură.

În „Forumul” emisiunii continuăm să găzduim răspunsuri la tema lunii octombrie, și anume proful de română între reforma sistemului educațional și ritmul alert al schimbărilor în mentalul tinerilor. Invitat este profesorul și scriitorul ADRIAN COSTACHE.

Seminarul Internațional „Ramon Llull – 700” este ilustrat, în emisiunea „Acolade”, prin interviuri cu traducătoarea în limba română a operelor cărturarului catalan, doamna JANA BALACCIU MATEI, dar și cu principalul responsabil cu serbările dedicate lui Ramon Llull (în catalană) sau Raimundus Lullus (în latină), și anume prof. univ. JOAN SANTANACH.

Încheiem povestea cuvântului „umbră”, la rubrica „Essentialia”, iar în finalul emisiunii răsfoim paginile revistelor „Viața românească” (București) și „Litere” (Târgoviște) și lansăm întrebările pentru concursul cu premii.

Oana Georgiana Enăchescu și Constantin Cristian Bleotu vă doresc audiție plăcută!