Storymania: Mitul  Labiș
29 December 2017
„Dor de Eminescu“ – spectacol de poezie, teatru și muzică
4 January 2018

ACOLADE – Prima ediție din 2018

Ediția din 3 ianuarie 2018 a emisiunii ACOLADE este prima întâlnire din anul 2018 cu ascultătorii fideli ai Radio România Cultural.

Oana Georgiana Enăchescu și Constantin Cristian Bleotu – realizatorii ei – vă urează „La mulți ani!” și vă doresc cât mai multe emisiuni pe placul dumneavoastră!

 

Temele de reflecție pe care vi le propunem sunt noi. Cea dintâi radiografiază, alături de criticul literar AL CISTELECAN, cum a fost anul poetic 2017.

 

Apoi vă invităm să vă activați spiritul critic și să urmăriți cu atenție prima parte a discursului acad. IOAN AUREL POP, discurs consacrat delimitării sale de excesele nihiliste sau ultravanitoase ce se propagă din păcate în spațiul public cu referire la locul românilor în istoria lumii.

 

La început de an, găsim un bun prilej pentru a depăna, la rubrica „Essentialia”, povestea etimologică a cuvântului început.

 

Către finalul ACOLADELOR vă prezentăm, ca de obicei, câteva articolele din lunarele „Convorbiri literare” și „Litere” și lansăm întrebările pentru concurs.

Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!