Ziua mondială a educației – Să-i prețuim pe profesori, să le îmbunătățim statutul
5 October 2016
O nouă editură în România – Black Button Books
5 October 2016

Acolade – Proful de română, între reforma greoaie și incoerentă a sistemului educațional și ritmul alert de prefacere a mentalității tinerei generații

„Dan C. Mihăilescu, Adrian G. Romila și Ioan Pintea sunt invitații emisiunii ACOLADE, din 5 octombrie 2016”

 

Oana Georgiana Enăchescu și Constantin Cristian Bleotu vă invită, în data de 5 octombrie 2016, la întâlnirea literară de miercuri seară, în cadrul emisiunii ACOLADE!

În prima ediție a emisiunii din luna octombrie, inițiem o nouă dezbatere la care invitații vor fi dascălii de limba și literatura română. Proful de română, între reforma greoaie și incoerentă a sistemului educațional și ritmul alert de prefacere a mentalității tinerei generații – astfel este formulată tema dezbaterii, la care reflectează un tânăr profesor din Piatra Neamț, deopotrivă prozator și critic literar, ADRIAN G. ROMILA.

Cât de gustată mai este astăzi poezia lui George Coșbuc? – este o întrebare pe care i-am adresat-o poetului IOAN PINTEA, la câtăva vreme de la sărbătoarea de la Bistrița și Năsăud, intitulată Coșbuc 150.

Încheiem și dezbaterea despre rolul și ponderea umanioarelor și a științelor exacte în formarea și afirmarea omului contemporan, alături de istoricul și criticul literar DAN C. MIHĂILESCU.

Un alt episod despre sensurile conotative ale substantivului „umbră” va fi găzduit de rubrica „Essentialia”.

În finalul emisiunii vă recomandăm câteva articole din revistele „Scriptor” (Iași) și „Luceafărul de dimineață” (București) și vom lansa întrebăriel pentru concurs.

VĂ DORIM AUDIȚIE PLĂCUTĂ !