Online & live despre Efectul de lupă. Câteva priviri asupra culturii contemporane de Teodor Baconschi
27 January 2021
Timpul prezent în literatură – Ema Stere: “M-au interesat întotdeauna utopiile“
29 January 2021

Apariție editorială de excepție & lansare de carte #online: „Auschwitz, ultima stație. Povestea mea din lagăr.1943-1945“ de Eddy de Wind

Miercuri, 27 ianuarie, ora 19.30, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului are loc lansarea volumului Auschwitz, ultima stație. Povestea mea din lagăr.1943-1945 de Eddy de Wind, o mărturie tulburătoare din iadul de sârmă ghimpată, singura carte scrisă la Auschwitz încă din timpul războiului, recuperată dipă aproape 75 de ani de la prima ediție, aflată în curs de apariție în peste 30 de țări.

Este una dintre cele mai importante cărți apărute în debutului anului în colecția „Raftul Denisei“, care scoate la iveală și ceea ce este mai rău, și ceea ce este mai bun în ființa omenească. Povestea lui Eddy de Wind este o lecție unică, mereu de actualitate, mereu citită ca un avertisment.

Participă: Felicia Waldman, conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, coordonator al Centrului de Studii Ebraice, Cristian Pătrășconiu și Marian Voicu, scriitori și jurnaliști și Vlad Stroescu, psihiatru. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, directoarea Editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook – Humanitas Fiction – și pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasSoundcloud: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

„Pentru mine, aceasta e mărturia supremă despre Holocaust. Cuvintele lui Eddy au săpat adânc în inima mea… Cât de mult am învățat de la acest om atât de curajos.“ Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz și Călătoria Cilkăi