Cafeneaua de ştiinţă – De ce (am ales) ELI NP
12 June 2017
Ana Maria Tudorache şi Miruna Ojoga au câştigat locul IV la Olimpiada INTEL – ISEF 2017
13 June 2017

Arta din casa ta – sesiuni de evaluare

Ai acasă un obiect vechi, cu valoare artistică, despre care vrei să cunoști mai multe? Te invităm la sesiunile de evaluare organizate de ACS și poți afla informații despre: autor sau curentul artistic, calitatea lucrării, tehnica de lucru, starea de conservare.
În plus, atelierele susținute de specialiști îți vor aduce informații despre factorii de degradare, întreținerea corectă a obiectului de artă – aspecte practice, ceruirea mobile – demonstrații pe obiecte.
Sâmbătă și duminică (17 – 18 iunie), la Teatrul Național I.L. Caragiale Foaierul Sălii Multimedia, sunt primite spre evaluare obiecte de artă cu o vechime mai mare de 70 ani (perioada interbelică), pictură sau mobilă, obiecte cu suport textil sau lemn: pictură pe pânză sau carton, icoană pe lemn, obiecte de lemn – cu sau fără policromie, mobilă – piese ce pot fi transportate ușor. Fiecare participant poate aduce spre evaluare 1 obiect.
Vor fi implicați: dr. Ioan Darida, dr. Dana Postolache, Mirela Constantin, drd. Andreea Michescu – experți în conservarea patrimoniului cultural mobil, atestați de Ministerul Culturii și Identității Naționale, și alte instituții acreditate din țară și străinătate, cu experiență și mii de obiecte conservate / examinate. Nicu Sanda, ebenist, peste 25 ani experiență în conservarea lemnului – mobilă și diverse tipuri de obiecte de artă din lemn; colaborator cu proprietari din țară și străinătate.
O lucrare de artă din cele examinate în cadrul sesiunilor de evaluare va primi gratuit intervenții de conservare-restaurare din partea specialiștilor. Selecția se va baza pe calitatea piesei și starea de conservare în care se găsește.
Calendarul detaliat al activităților poate fi consultat la: https://www.paginarestaurarii.ro/ro/noutati/508-despre-restaurare-mobil-program
Interviu cu dr. Anca Dina – restauratoare