Cele mai frumoase cărţi din România, unicul concurs național dedicat designului de carte, și-a desemnat câștigătorii printr-o expoziție spectacol.
2 November 2017
TIMPUL PREZENT ÎN LITERATURĂ – invitate: scriitoarele Victoria Pătrașcu și Adina Rosetti
3 November 2017

AUDIO Lansarea cărții ACASĂ, fotografii realizate de copiii din delta Văcărești

Duminică, 5 noiembrie, echipa proiectului Acasă – The Film lansează cartea „Acasă”, la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.
 De la ora 19:00, Luiza Vasiliu (Scena9) va modera o discuție cu Ana-Maria Ciobanu (Decât o Revistă), Diana Oncioiu (Dela0.ro) și Radu Ciorniciuc (Casa Jurnalistului) despre modele de intervenție socială și dileme etice și profesionale în propria tranziție a jurnalistului (de la documentare la implicare).

„Am scris mult despre oameni marginalizați și motivele pentru care nu sunt ajutați. Faptul că am ieșit din zona noastră personală și profesională de confort – și am făcut lucrurile despre care am tot scris că nu se fac – ne-a ajutat să înțelegem mai bine cum putem ajuta lumea din jur. (…) Noi încercăm să demonstrăm că dacă există o punte solidă de comunicare între tabere (amărâți și autorități), lucrurile pot funcționa. Practic, asta vrem să arătăm cu proiectul Acasă. Că prăpastiile dintre oameni pot dispărea dacă învățăm să avem mai multă încredere unii în alții.”(jurnalistul Radu Ciorniciuc, într-un interviu pentru IQads)

reportaj de Madalina Corina Diaconu