Lansare de carte: “Mami, te vreau lângă mine!”
9 December 2016
Academicianul Mircea Martin invitat la TN Craiova – 17 și 18 decembrie 2016
10 December 2016

Născut în România – Dinu Flămând, poet, eseist, traducător, dar şi jurnalist

Dinu Flămând, poet, eseist, traducător, dar şi jurnalist la Radio France Internationale, este astazi invitat la Născut în România.
A publicat în 2016 un volum de poeme, “Veghea şi somnul.Un an de sonete” şi o antologie de poezie mexicană, “Spinul din floare”, ambele la editura Scoala Ardeleana din Cluj-Napoca.
 Poet echinoxist, numărîndu-se printre membrii fondatori ai Echinoxului, afirmat în anii 1970 ca poet remarcabil, Dinu Flămând a plecat din România în februarie 1989, a lucrat timp de 25 de ani ca jurnalist la Radio France Internationale, a tradus mult din spaniolă, franceză şi portugheză, a primit premii şi recunoaştere a muncii sale de scriitor, traducător şi jurnalist.
Din 2010 s-a întors în ţară, dedicîndu-se mai mult literaturii, dar şi comentariiului politic în presă şi televiziune. A fost recompensat în 2011 cu Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu pentru Opera Omnia.
Despre experienţa franceză, poezie, limbă română şi ideea de patrie, fără emfază şi clişee, ne vorbeşte în această ediţie Dinu Flămând.
Realizator Georgeta Drăghici