Prezență numeroasă, personalități cultuale și diplomatice la standul României, în prima zi a Salonului Cărții de la Paris
25 March 2017
Campania “DAȚI O CARTE – FACEȚI PARTE!” la Teatrul Evreiesc de Stat
26 March 2017

Născut în România – Invitat: plasticianul şi scriitorul Petru Vintilă jr.

Născut în România, duminică, 26.03.2017  RRC  16.00-16.30, înregistrat, realizator Valentin Protopopescu

Invitat: plasticianul şi scriitorul Petru Vintilă jr.

Uneori, aşchia nu sare departe de trunchi. Acest adagiu se confirmă 100% în cazul lui Petru Vintilă jr., demn fiu al tatălui său, scriitorul şi plasticianul Petru Vintilă. Ca şi înaintaşul lui, „juniorul” s-a consacrat drept un excelent grafician, pictor şi fotograf. În plus,  iată, la vîrsta de 62 de ani, debutează cu o strălucitoare carte de ficţiune, Lucia Ferescu sau Steaua dimineţii, subintitulată programatic „pseudoroman”,  text apărut la Editura Compania din Bucureşti. Petru Vintilă jr., fericit cu o minte enciclopedică, dar şi talentat la scris, cultivînd cu rafinament vechi retorici fermecătoare, se dovedeşte un melanj sofisticat între sensibilitatea plastică moştenită de la părintele şi curiozitatea comparatistică bine aşezată pe erudiţie, una primită de la unchiul său, mitanalistul şi istoricul religiilor Victor Kernbach.

Petru Vintilă jr.,  coperta, imagini din vechiul Bucureşti, imagini ilustrînd universul OZN, link you tube spre documentarul subtitrat În căutarea civilizaţiilor extraterestre:

https://www.youtube.com/watch?v=xR3GIA3WJec.