În câte feluri poți citi o poveste? Festivalul NARATIV continuă pe 1 și 2 octombrie!
30 September 2016
FICT ofera 3.000 de carti clujenilor
1 October 2016

Texte şi pretexte – planificarea urbană şi politicile de locuire

sîmbătă, 1 octombrie 2016, ora 12.00

cu Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu

Înaceasta ediţiae  a emisiunii Texte şi pretexte ne propunem, prieteni, să vizităm in orizont intelectual destul de puţin frecventat în prezent de istoricii, geografii, politicienii şi ediliiromâni: planificarea urbană şi politicile de locuire.  Invitatul nostru este conferenţiarul Bogdan Suditu, doctor în geografie socială la Angers şi Bucureşti, diplomat al prestigioasei ENA, un intelectual care a îmbinat în condiţii ideale condiţia universitară cu cea practică, deoarece a activat şapte ani în administraţia centrală la Bucureşti, lucru rar într-un sistem cultural-politic din ce în ce mai superficial şi mai apăsat de presiunea consumerismului şi a facilităţii. Domnia sa este autorul volumului recent apărut la Editura Compania din capitală, Bucureştiul în locuinţe şi locuitori de la începuturi pînă mai ieri (1459-1989), carte asupra cărei vom dezbate împreună.

Fireşte, Concursul ediţiei face trimitere la un moment semnificativ din istoria literaturii române, astăzi propunîndu-vă să ne amintim de imensul scriitor Ion Creangă, mai ales de auspiciile debutului literar al acestuia.

În cadrul rubricii Ora veselă vă invităm să ascultaţi scenetă comică excepţională din Arhiva de Aur a SRR, intitulată Confruntarea, moment interpretat de regretaţii Marin Moraru şi Dem. Rădulescu.

Link you tube spre o scenetă în variantă sonoră în care dialoghează Dem. Radulescu şi Marin Moraru: https://www.youtube.com/watch?v=8p7PLuo4GKM.