Timpul prezent în literatură – cei mai buni scriitori de azi
19 January 2018
Clubul de lectură Damen Tango – a doua întâlnire pe ritmuri de tango
20 January 2018

Texte şi pretexte: Invitat, scriitoarea Anamaria Ionescu şi editorul Bogdan Hrib

Texte şi pretexte, emisiune live de cultură urbană, istorie şi divertisment realizată de Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu

În ediţia din 20 ianuarie 2018 a emisiunii Texte şi pretexte, ne propunem, prieteni, să vă invităm la o aventură literară de factură poliţistă, prilejuită de prezenţa în studioul nostru a scriitoarei Anamaria Ionescu şi a editorului Bogdan Hrib, amândoi mari îndrăgostiţi de genul policier, domnul Hrib în dublă calitate chiar, de director al Editurii Tritonic din Bucureşti, dar şi de romancier dedat la literatura poliţistă prin seria „Stelian Munteanu”.

Vom discuta despre romanul recent apărut, Crăciunul care nu a mai venit, de Anamaria Ionescu, dar şi despre alte volume publicate la Editura Tritonic (Parfumul Cracoviei, Fortăreaţa, Apărarea siciliană, Tenebre. Cazul Laura etc.), aducînd în discuţie, cum altfel, estetica romanului poliţist, reţete literare de profil, scheme, personaje şi obsesii româneşti din registrul policier.

Fireşte, Concursul ediţiei face trimitere la un moment semnificativ din istoria românilor, de aceea vă propunem astăzi să ne amintim de faptul că în urmă cu 650 de ani avea loc prima atestare documentară a oraşului Slatina.

În cadrul rubricii Ora veselă vă invităm să ascultaţi un moment umoristic din „Arhiva de Aur” a SRR, momentul intitulat Certificat de naştere şi interpretat de Horia Căciulescu, Radu Zaharescu şi Dorina Lazăr.

Ilustrare vizuală:  Anamaria Ionescu şi Bogdan Hrib, coperte, imagini din Slatina,  documentat,  Horia Căciulescu, Radu Zaharescu şi Dorina Lazăr, link you tube spre un material video dedicat oraşului Slatina la 650 de ani de la întemeiere:

https://www.youtube.com/watch?v=0TEP0H4cU2c.