Idei în nocturnă, Izvoare de filosofie – După 2400 de ani. Către un Aristotel al zilelor noastre
25 November 2016
Matineul muzeal ’76 de ani de la moartea savantului Nicolae Iorga’
26 November 2016

Texte și pretexte – Invitat : Costin Corneanu doctor în istorie

Emisiune live de cultură urbană, istorie şi divertisment realizată de Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu

În ediţia din , 26 noiembrie 2016 a emisiunii Texte şi pretexte ne propunem, prieteni, să vă invităm la un exerciţiu de reflecţia analitică, plecînd de la ultimele evenimente politice din lume şi de lîngă noi, recte alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Bulgaria şi Republica Moldova, precum şi de la consecinţele posible pentru ţara noastră a acestor episoade – iată aspectele pe care le vom cerceta, profitînd de prezenţa în studioul emisiunii Texte şi pretexte a istoricului şi analistului de politică internaţională Costin Corneanu. ionesco-teatru-completDomnul Corneanu, este doctor în istorie și președintele Consiliului Director al Asociației Europene de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu”.eugene-ionesco A lucrat ca jurnalist la Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale în cadrul redacției TV „Pro-Patria” și la „Observatorul Militar”. Aria sa de expertiză include afaceri externe și politici de securitate, cu precădere în spațiul ex-sovietic, precum și relația dintre Republica Moldova și România. A absolvit Colegiul Național de Apărare (1998) și Facultatea de Istorie (1994) a Universității București. A publicat lucrarea Sub povara marilor decizii și Victorie însîngerată. Decembrie 1989, dar şi numeroase articole științifice apărute în revistele Europa XXI, Revista de Istorie Militară, Document (Buletinul Arhivelor Militare Române), Dosarele Istoriei, Istorie și Civilizație, Historia, Lumea Magazin. A fost nominalizat la Marele Premiu al Clubului Român de Presă pentru talk-show pe anul 2000 cu  producția de televiziune Balcanii în flăcări.dem-radulescu

Fireşte, Concursul ediţiei face trimitere la un moment semnificativ din istoria literaturii universale, astăzi propunîndu-vă să ne amintim de faptul că la 26 noiembrie 1909 se năştea la Slatina marele scriitor francez de origine română Eugène Ionesco. În cadrul rubricii Ora veselă vă invităm să ascultaţi un moment umoristic din Arhiva de Aur a SRR, intitulat Ceasornicarul,  interpretat de Mihai Mălaimare şi Dem Rădulescu.

mihai-malaimareFoto:  Costin Corneanu,  Donald Trump,  Eugène Ionesco, coperte,  Mihai Mălaimare, Dem Rădulescu,

link you tube spre un interviu rar, din 1961, în care Ionescu face mărturisiri legate de cariera sa literară:

Republican presidential candidate Donald Trump speaks to supporters as he takes the stage for a campaign event in Dallas, Monday, Sept. 14, 2015. (AP Photo/LM Otero)

https://www.youtube.com/watch?v=FGOFBLHiVXU.