A cincea ediție a AntareSFest
24 September 2021
BSF 2021 – Fenomene Climatice Extreme
25 September 2021

BSF 2021 – Un aer mai curat – cum combatem poluarea atmosferică

Sep 25, 2021 12:00 PM

Vă amintiți episoadele inexplicabile de poluare din București din primele luni ale anului? S-a descoperit atunci că una dintre cauze a fost arderea deșeurilor, care produce de 700 de ori mai multe substanțe toxice în atmosferă decât arderea lemnului. Iar toate aceste substanțe nocive prezente în aerul pe care îl respirăm zi de zi pot cauza serioase probleme de sănătate, de la boli pulmonare la probleme cu dantura sau chiar și cancer. Dar dincolo de amenzi pentru cei care ard deșeuri, cum putem combate poluarea? Cum putem avea un aer mai curat pentru noi și pentru generațiile viitoare? Corina Negrea vă invită la o discuție despre aceste subiecte împreună cu două cercetătoare de la Institutul Național de Opto-Electronică, Luminița Mărmureanu și Cristina Marin, și cu Octavian Berceanu, activist de mediu și fost Comisar General al Gărzii de Mediu.

Corina Negrea a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică a Universității din București, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Cu o experiență de peste două decenii în acest domeniu, a realizat sute de interviuri cu cercetători români și străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la decernarea premiilor Nobel.

Dezbaterea va avea loc pe Zoom și va putea fi urmărită în direct pe pagină de FB a festivalului și ulterior pe canalul de Youtube.

Participarea este gratuită.