Dimensiunea științifică a artei: Gina Isar și Cătălin Crețu: Sunetul prafului cosmic – la Noaptea cercetătorilor DoReMi-Ro, Doing Reasearch at Midnight in Romania
25 November 2020
Dimensiunea științifică a artei: Saint Machine – Incremental God – cea mai recentă lucrare a artistei Saunt Machine poate fi acționată doar cu privirea
26 November 2020

Când arta întâlnește știința, iar artiștii sunt cercetători

La evenimentul online “Când arta întâlnește știința”, organizat vineri 27 noiembrie, ora 19:00, de Asociația Qolony – Colonia pentru artă și știință, în parteneriat cu Institutul Francez din România, avem întâlnire cu patru artiști ai noilor media. Cei patru invitați sunt Saint Machine care va vorbi despre Incremental God cea mai recentă lucrare a sa, o lume virtuală a cărei evoluție poate fi influențată doar privind-o, Sillyconductor care experimentează sunete ”preluate” de la plante, Ciprian Ciuclea care are o perspectivă particulară a reprezentării spațiului și Cosmin Haiaș a cărui temă va fi despre insinuarea tehnologiei în artă chiar și pentru artiștii tradiționaliști.
Webinarul, organizat cu prilejul Nopții Cercetătorilor Europeni, este moderat de Mihaela Ghiță și face parte dintr-o serie de dialoguri organizate de Asociația Qolony pentru promovarea domeniului aflat la intersecția între artă și știință. Prin aceste întâlniri, se dorește promovarea artiștilor emergenți interesați de știință, dar și promovarea colaborării transdisciplinare între cercetători și artiști, care poate conduce la inovare și progres.
Webinarul va fi transmits live pe pagina facebook a asociației: https://www.facebook.com/qolony.eu.

Qolony – colonia pentru artă și știință este o asociație care promovează colaborarea transdisciplinară, între artă și cercetare, în vederea găsirii de soluții inovatoare în domeniile științelor și a tehnologiei de vârf și promovarea artei contemporane bazate pe concept științific și/sau realizate cu tehnologie. Institutul Francez din România favorizează și susține dezvoltarea de parteneriate culturale și creația artistică, învățarea limbii franceze, cooperarea educativă, universitară și științifică.

Noaptea Cercetătorilor Europeni, care se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie, își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.
https://www.noapteacercetatorilor.eu.